Potatisbullar i våffeljärnet med skagenröra

koket.se
Felix Potatisbullar i våffeljärnet med skagenröra
Foto: Köket.se

Potatisbullar i våffeljärnet med skagenröra

10 ingredienser

20 min

Det här är den absolut godaste och enklaste förrätten du kan göra! Potatisbullarna blir som superkrispiga små rårakor och toppas med vår allas favoritröra - Skagenröra!

Felix Potatisbullar
Felix Potatisbullar NY 2022

Felix Potatisbullar

Klassiska potatisbullar från FELIX , gjorda på 100% svensk potatis från utvalda odlare.

Läs mer

logo

Ingredienser

portioner små rårakor
  • 8 Felix Potatisbullar
  • smör, till gräddning

Skagenröra

  • ca 300 g skalade räkor
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 0,5 kruka färsk dill, finhackad
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 1 msk färsk pepparrot, riven
  • 0,5 citron, skal och saft

Topping

  • dill
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Ta fram potatisbullarna och låt dom tina något, då blir de mer jämnt tillagade och frasigt goda.
  2. Finhacka rödlök och dill. Blanda i en skål tillsammans med majonnäs, crème fraiche och riven pepparrot.
  3. Låt räkorna rinna av ordentligt, så de inte är för vattniga. Hacka räkorna grovt. Vänd ner i röran och smaka av med citronzest och citronsaft.
  4. Värm och smöra våffeljärnet. Grädda potatisbullarna, tryck till lite så dom blir platta och frasiga. Smöra våffeljärnet mellan varje gräddning.
  5. Toppa med skagenröran och garnera med lite dill och en liten citronklyfta.
TIPS!
Fler tips!
Felix Krispiga potatiskorgar med topping

Fler tips!

Fler tips och inspirerande recept.

Läs mer