Halloumivåffla med avokado, rödlök och rom

129 röster
15 m
2
Halloumivåffla med avokado, rödlök och rom
Foto: köket.se

Riv halloumi och lägg i våffeljärnet - så enkelt är det! Den här perfekt krispiga våfflan kommer göra succé bland alla ostälskare. Toppa våfflan med avokado, rom, smetana, rödlök och dill.

Tips! Till efterrätt, toppa våfflan med hjortronsylt och smetana!

Använd inte grillhalloumi till det här receptet, den smälter inte ihop på samma sätt.

Visa mer
15 m
2

Du behöver

Halloumivåffla

  • 1 halloumi
  • 0,5 msk potatismjöl
  • en klick smör

Topping

  • 1 avokado, tunt skivad
  • 1 burk röd rom
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 0,5 dl smetana (eller crème fraiche)
  • dill, till topping
  • eventuellt lite pressad citron

Gör så här

  1. Riv halloumin på den grova sida av rivjärnet. Pudra över potatismjöl och blanda runt så mjölet fördelas jämnt i den riva halloumin.
  2. Hetta upp våffeljärnet och smöra in båda sidorna. Fördela hälften av den rivna osten i våffeljärnet (det ryms ungefär 0,5 halloumiost per våffla) och grädda precis som vanligt tills våfflorna är gyllene och krispiga.
  3. Toppa med avokado, rom, smetana, rödlök, dill och eventuellt lite pressad citron.
26 januari 2018

Fler goda recept