Sockerkaka i våffeljärnet

POPULÄRT
BOB Sockerkaka i våffeljärnet
Foto: köket.se

Sockerkaka i våffeljärnet

12 ingredienser

25 m

Ett nytt sätt att baka sockerkaka - snabbt, enkelt och väldigt väldigt gott! Häll bara lite sockerkakssmet i våffeljärnet, grädda snabbt och servera med vispad grädde, BOB BARA BÄR & Frukt och lite färska jordgubbar.

BOB Bara bär & frukt
Bob Bara bär sylt

BOB Bara bär & frukt

BOB Bara bär & frukt – 100% från bär och frukt. Inget tillsatt socker, utan sötningsmedel och inga tillsatser.

Läs mer

Ingredienser

portioner6 - 8 små våfflor
  • 75 g smör
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0,5 citron, skalet
  • smör, till gräddning

Servering

  • BOB BARA BÄR & Frukt
  • 2 dl vispgrädde, vispad
  • ev färska jordgubbar

Gör så här

  1. Smält smöret och låt svalna något.
  2. Vispa ägg och socker pösigt och riv ner citronskalet. Sikta ner vetemjöl och bakpulver i äggvispet. Vispa sedan ner det smälta smöret och mjölken till en slät smet.
  3. Hetta upp våffeljärnet och smör med lite smör mellan gräddningarna. Häll i sockerkakssmet så mitten på våffeljärnet täcks och grädda gyllene. Sockerkakan går snabbare än vanliga våfflor att grädda - så håll lite koll!
  4. Servera med lättvispad grädde, BOB BARA BÄR & Frukt och eventuellt lite färska jordgubbar.
TIPS!
Fler tips från BOB!
BOB Pannkaksmuffins med hallon och blåbär NY

Fler tips från BOB!

Pannkakor, våfflor, bakverk och lekfulla tips! Här hittar du fler recept från BOB.

Läs mer