Sockerkaka i våffeljärnet

POPULÄRT
BOB Sockerkaka i våffeljärnet
Foto: köket.se

Sockerkaka i våffeljärnet

14

4 steg att laga

12 ingredienser

25 m

Ett nytt sätt att baka sockerkaka - snabbt, enkelt och väldigt väldigt gott! Häll bara lite sockerkakssmet i våffeljärnet, grädda snabbt och servera med vispad grädde, BOB BARA BÄR & Frukt och lite färska jordgubbar.

läs mer
Bob Bara bär sylt

Prova nyheten

BOB BARA BÄR & Frukt - helt fri från tillsatt socker

Ingredienser

portioner6 - 8 små våfflor
  • 75 g smör
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0,5 citron, skalet
  • smör, till gräddning

Servering

  • BOB BARA BÄR & Frukt
  • 2 dl vispgrädde, vispad
  • ev färska jordgubbar

Gör så här

  1. Smält smöret och låt svalna något.
  2. Vispa ägg och socker pösigt och riv ner citronskalet. Sikta ner vetemjöl och bakpulver i äggvispet. Vispa sedan ner det smälta smöret och mjölken till en slät smet.
  3. Hetta upp våffeljärnet och smör med lite smör mellan gräddningarna. Häll i sockerkakssmet så mitten på våffeljärnet täcks och grädda gyllene. Sockerkakan går snabbare än vanliga våfflor att grädda - så håll lite koll!
  4. Servera med lättvispad grädde, BOB BARA BÄR & Frukt och eventuellt lite färska jordgubbar.