Ett nytt sätt att baka sockerkaka - snabbt, enkelt och väldigt väldigt gott! Häll bara lite sockerkakssmet i våffeljärnet, grädda snabbt och servera med vispad grädde, BOB BARA BÄR & Frukt och lite färska jordgubbar.
BOB Bara bär & frukt – 100% från bär och frukt. Inget tillsatt socker, utan sötningsmedel och inga tillsatser.
Läs mer
Ingredienser
6 - 8 små våfflor
75 g smör
2 ägg
1 dl strösocker
1 dl mjölk
2 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
0,5 citron, skalet
smör, till gräddning
Servering
BOB BARA BÄR & Frukt
2 dl vispgrädde, vispad
ev färska jordgubbar
Gör så här
Smält smöret och låt svalna något.
Vispa ägg och socker pösigt och riv ner citronskalet. Sikta ner vetemjöl och bakpulver i äggvispet. Vispa sedan ner det smälta smöret och mjölken till en slät smet.
Hetta upp våffeljärnet och smör med lite smör mellan gräddningarna. Häll i sockerkakssmet så mitten på våffeljärnet täcks och grädda gyllene. Sockerkakan går snabbare än vanliga våfflor att grädda - så håll lite koll!
Servera med lättvispad grädde, BOB BARA BÄR & Frukt och eventuellt lite färska jordgubbar.