Potatisvåffla med kalkon, ricotta och avokado
Potatisvåffla med kalkon, ricotta och avokado
12 ingredienser
25 min
Släng ihop matiga våfflor med råriven potatis på nolltid! Toppa med krämig ricotta, babyspenat, kalkon och avokado eller vad du än känner för. SÅ gott och perfekt kylskåpsrens!
Ingredienser
Potatisvåffla
- 8 delikatesspotatisar, små och fasta
- 1,5 dl mjölk
- 3 dl vetemjöl
- 1 ägg
- 1 tsk bakpulver
- 75 g smör, smält
- 2 msk smör (till gräddning)
Topping
- 1 avokado
- 8 skivor rökt kalkon
- 4 msk ricotta
- 70 g babyspenat
- 1 msk chiliflakes
Gör så här
Potatisvåffla
- Riv potatisen grovt, behåll skalet på.
- Vispa ihop mjölk, vetemjöl, ägg och bakpulver i en stor bunke. Häll i den rivna potatisen.
- Mickra smöret tills det smällt och rör sedan i potatissmeten.
- Värm och smöra ett våffeljärnet och grädda våfflorna tills de fått en gyllene och frasig yta.
Topping
- Gröp ur och skiva avokado.
- Toppa den färdiga våfflan med en klick ricotta, babyspenat, avokado, kalkonskivor och en nypa chiliflakes.