Klassisk våffla med stekt rabarber
Klassisk våffla med stekt rabarber
14 ingredienser
20 m
Klassisk våffla med stekt rabarber, jordgubbscoulis och vaniljcrème fraiche kommer göra sig underbart gott till eftermiddagens fika!
Ingredienser
Våfflor
- 300 g grädde, vispad
- 2-3 g malen kardemumma, grovmalen
- 180 g dinkelmjöl (vetemjöl går lika bra)
- 2 dl vatten, iskallt
- 50 g saltat smör, brynt
Stekt rabarber
- 6 rabarber
- 30 g smör
- 1 dl florsocker
- 0,5 tsk vaniljpulver
Jordgubbscoulis
- 250 g frysta jordgubbar
- 125 g syltsocker
Vaniljcrème fraiche
- 1 dl vaniljkräm
- 2 dl crème fraîche
Servering
- oxalis (till dekoration)
Gör så här
Våfflor
- Vispa grädden.
- Häll över grädden i en bunke och vänd i kardemumma, mjöl, vatten och brynt smör i omgångar.
- Grädda i varmt våffeljärn till våfflan börjar ta färg.
Stekt rabarber
- Skala och tärna rabarbern.
- Smält smöret och häll i tärningarna när smöret tystnat.
- Smaksätt med socker och vanilj.
Jordgubbscoulis
- Smält jordgubbarna och addera syltsockret. Koka i 4–5 minuter på låg värme.
- Mixa slätt och låt svalna.
Vaniljcrème fraiche
- Vispa ihop vaniljkräm och crème fraiche med en elvisp.
Servering
- Stryk ut vaniljcrème fraiche över våfflan. Skeda ut rabarber och toppa med ripplad jordgubbscoulis. Dekorera med oxalis.