Glutenfria frasvåfflor

Glutenfria frasvåfflor
Hilda Kirkhoff
Hilda Kirkhoff

Glutenfria frasvåfflor

13 ingredienser

30 m + tid i kyl

De här enkla frasvåfflorna är glutenfria och passar perfekt till våffeldagen!

Ingredienser

portioner styck
  • 100 g smör
  • 2 dl majsstärkelse
  • 2,5 dl glutenfri mjölmix
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 2,5 dl mjölk
  • 2,5 dl vatten, kallt (eller ersätt 0,5 dl med kolsyrat vatten)
  • ev 1 tsk malen kardemumma
  • ev 1 citron, skalet
  • ev 1 tsk vaniljsocker

Servering

  • grädde, lättvispad
  • sylt
  • färska bär

Gör så här

  1. Smält smöret och låt det svalna helt.
  2. Vispa ihop majsstärkelse, glutenfri mjölmix, bakpulver, salt, mjölk och vatten till en klumpfri smet.
  3. Vill du ersätta 0,5 dl av vattnet med kolsyrat vatten så tillsätter du det efter smöret. Det kolsyrade vattnet ska bara precis vändas ner i smeten.
  4. Tillsätt det smälta smöret och låt smeten svälla i kylen, gärna över natten.
  5. Värm upp järnet och smöra det. Grädda sedan smeten till gyllene våfflor.

Servering

  1. Servera våfflorna med lättvispad grädde, sylt och/eller färska bär.