Potatisvåfflor med löjrom
Potatisvåfflor med löjrom
12 ingredienser
Lyxiga våfflor med riven potatis i smeten. Servera med crème fraiche, löjrom, rödlök och räkor.
Se Tommy Myllymäki laga receptet

Ingredienser
- 300 g potatis
- 3,5 dl mjölk
- 3,5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 100 g smör
- salt
Topping
- 30 g löjrom/portion
- 3 dl crème fraîche
- 1 citron, skalet av
- 1 knippe dill
- 1 rödlök
- 200 g skalade räkor
Gör så här
- Smält smöret.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och rör ihop. Tillsätt resten av mjölken och vispa till en slät smet.
- Riv potatisen fint, pressa ur vattnet och vispa ner i smeten.
- Grädda våfflorna i smörat våffeljärn.
- Vispa crème fraiche och rivet citronskal med elvisp till en tjock och luftig smet.
- Toppa den färdiggräddade potatisvåfflan med räkor och den smaksatta crème fraichen. Avsluta med löjrom, finhackad rödlök och dill.