Potatisvåfflor med löjrom

Potatisvåfflor med löjrom
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Potatisvåfflor med löjrom

144

12 ingredienser

Lyxiga våfflor med riven potatis i smeten. Servera med crème fraiche, löjrom, rödlök och räkor.

Ingredienser

portioner4
  • 300 g potatis
  • 3,5 dl mjölk
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 100 g smör
  • salt

Topping

  • 30 g löjrom/portion
  • 3 dl crème fraîche
  • 1 citron, skalet av
  • 1 knippe dill
  • 1 rödlök
  • 200 g skalade räkor

Gör så här

  1. Smält smöret.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och rör ihop. Tillsätt resten av mjölken och vispa till en slät smet.
  3. Riv potatisen fint, pressa ur vattnet och vispa ner i smeten.
  4. Grädda våfflorna i smörat våffeljärn.
  5. Vispa crème fraiche och rivet citronskal med elvisp till en tjock och luftig smet.
  6. Toppa den färdiggräddade potatisvåfflan med räkor och den smaksatta crème fraichen. Avsluta med löjrom, finhackad rödlök och dill.