Stefans skagenvåffla

Stefans skagenvåffla
Foto: TV4
Stefan Ekengren
Stefan Ekengren

Stefans skagenvåffla

8

16 ingredienser

Här delar Stefan med sig av ett recept på äkta skagenröra, utan vare sig pepparrot eller dill - bara en god hemslagen majonnäs med lite citron och hackade räkor i. Skagenröran bjuds på en frasig våffla toppad med löjrom för extra lyx.

läs mer
Sponsrat
Epoq fläkt

Smart belysning i köket

6 smarta tips för praktisk och bra belysning i köket.

Läs mer

Ingredienser

portioner4

Skagenröra

  • 400 g handskalade räkor, hackade
  • 2 dl rapsolja
  • 2 äggulor
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • ev citronsaft, efter smak
  • salt

Våffelsmet

  • 2 ägg
  • 2 dl kolsyrat vatten
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 130 g smör, smält
  • 0,5 tsk salt

Till servering

  • 100 g löjrom
  • 0,5 knippe dill

Gör så här

  1. Vispa ihop äggulor, senap och vinäger. Tillsätt oljan i en tunn stråle under ständig vispning. Smaka av med salt och eventuellt citronjuice för extra syra.
  2. Blanda majonnäs och räkor, smaka av med salt. Ställ skagenröran åt sidan.
  3. Vispa ihop ägg, vatten, mjöl, bakpulver och salt till jämn smet. Avsluta med mineralvatten och smält smör.
  4. Grädda våfflor av smeten tills de blivit riktigt gyllenbruna. Ta upp och låt svalna på galler.
  5. Toppa våfflorna med skagenröra, löjrom och dillvippor.