Spenatpaj med fårost
Spenatpaj med fårost
16 ingredienser
En paj med smak av Grekland. Soltorkade tomater finns numera i varenda kvartersbutik.
1 portion innehåller: 290 kcal/1212 kJ, 14 g fett, 2 g fibrer
Ingredienser
pajdeg
- 1,5 dl vetemjöl
- 1,5 dl grahamsmjöl
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 dl flytande matfett [50 g]
- 1 dl mjölk
Fyllning
- 250 g fryst spenat [1 förp]
- 2 klyftor vitlök
- 2 msk olivolja
- 10-12 soltorkade tomater i olja
- ca 0,5 dl färsk basilika
- 100 g fårost
- 2 ägg
- 2 dl mjölk
- 1,5 dl riven ost (17 %)
- 0,5 tsk salt
- peppar
Gör så här
- Pajskal: Sätt ugnen på 200°. Blanda samman alla ingredienser till en deg. Tryck ut i en pajform och förgrädda i ca 10 minuter.
- Tina spenaten lite och skär den grovt. Skala och hacka vitlöksklyftorna fint.
- Fräs spenat och vitlök i oljan ett par minuter och fördela sedan i pajskalet.
- Skär/klipp tomaterna i små bitar, hacka basilikan, smula fårosten och fördela allt över spenaten.
- Vispa ihop ägg, mjölk och riven ost med salt och nymalen peppar och häll i pajskalet. Grädda i ca 30 minuter.