Fröknäcke på majsmjöl
Fröknäcke på majsmjöl
7 ingredienser
40 min
Busenkelt fröknäcke som dessutom är glutenfritt. Passar fint ihop med Ernsts klara kycklingsoppa.
Ingredienser
- 2 dl vatten
- 2 dl majsmjöl
- 1,5 dl solroskärnor
- 0,5 dl linfrön
- 1 dl pumpakärnor
- 0,5 dl olivolja
- 2 tsk flingsalt
Gör så här
- Sätt ugnen på 150 grader varmluft.
- Koka upp vattnet.
- Blanda majsmjöl, solroskärnor, linfrön pumpakärnor (spara några att strö över senare) och olivolja i en bunke. Häll på det kokande vattnet. Låt svälla 5-10 minuter.
- Klicka ut hälften av degen på ett bakplåtspapper. Tryck ut det lite lätt med händerna. Lägg på ett till bakplåtspapper och kavla degen tunt, ca 1 mm.
- Dra bort det övre pappret. Strö över pumpakärnor och flingsalt. Kavla lite till så att frön och flingsalt fastnar (utan papper mellan kavel och deg).
- Upprepa kavlingen med resterande deg.
- Baka fröknäcket ca 20-25 minuter. Vill man ha lite mer färg på knäcket så höjer du till 190 grader mot slutet, passa noga så att det inte bränns.