Fröknäcke på majsmjöl

Fröknäcke på majsmjöl
Foto: TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Fröknäcke på majsmjöl

7 ingredienser

40 min

Busenkelt fröknäcke som dessutom är glutenfritt. Passar fint ihop med Ernsts klara kycklingsoppa.

Ingredienser

  • 2 dl vatten
  • 2 dl majsmjöl
  • 1,5 dl solroskärnor
  • 0,5 dl linfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader varmluft.
  2. Koka upp vattnet.
  3. Blanda majsmjöl, solroskärnor, linfrön pumpakärnor (spara några att strö över senare) och olivolja i en bunke. Häll på det kokande vattnet. Låt svälla 5-10 minuter.
  4. Klicka ut hälften av degen på ett bakplåtspapper. Tryck ut det lite lätt med händerna. Lägg på ett till bakplåtspapper och kavla degen tunt, ca 1 mm.
  5. Dra bort det övre pappret. Strö över pumpakärnor och flingsalt. Kavla lite till så att frön och flingsalt fastnar (utan papper mellan kavel och deg).
  6. Upprepa kavlingen med resterande deg.
  7. Baka fröknäcket ca 20-25 minuter. Vill man ha lite mer färg på knäcket så höjer du till 190 grader mot slutet, passa noga så att det inte bränns.