Cashewnötsdipp med tomat och paprika

Cashewnötsdipp med tomat och paprika
Foto: Adam Tonér
Renée Voltaire
Renée Voltaire

Cashewnötsdipp med tomat och paprika

9 ingredienser

10 m + 4 h

Det här blir en riktigt krämig och smakrik dipp som passar till det mesta! Servera till fredagsmyset, som sås till maten eller bre på smörgåsen. Det bästa av allt är att den är helt vegansk!

Ingredienser

  • 2 dl cashewnötter, blötlagda i ca 3-5 timmar
  • 4 soltorkade cocktailtomater
  • 1 röd paprika, urkärnad
  • 1 tomat
  • 1 msk näringsjäst
  • 1 tsk lantbuljong
  • 0,5 citron, pressad
  • 1 bit chilifrukt
  • 1 knippe valfri ört, basilika eller koriander

Gör så här

  1. Sila bort vattnet från nötterna och mixa alla ingredienser till en grov dipp. Om det är svårt att få knivarna att snurra tillsätt en skvätt vatten eller en extra tomat.
  2. Klar att servera!