Röra på paprika och valnötter

Röra på paprika och valnötter
Foto: Lina Eidenberg Adamo

Röra på paprika och valnötter

Av: Malin Mendel

Från: Nyhetsmorgon

9 ingredienser

20 m

Den här härliga röran med paprika och valnötter är riktigt smakrik och krämig. Perfekt som middagstillbehör eller som del av en buffé.

Se Malin Mendel laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 2 röda paprikor
  • 2 dl valnötter, rostade
  • 1 röd chilifrukt, hackad (färsk)
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk citron, pressad
  • ca 0,5 krm strösocker
  • salt

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Grilla paprikorna i ugnen på 275 grader, eller på grillen tills skalet är svart. Det brukar ta 5–10 minuter.
  2. Låt svalna och dra sedan av skalet.
  3. Rosta valnötterna i en stekpanna.
  4. Mixa valnötterna med paprika, chili, chilipulver, tomatpuré och olivolja.
  5. Smaka av med citronsaft, socker och salt.