Halloumi- och zucchinipaj

40 röster
1 h 30 m
4-6
Halloumi- och zucchinipaj
Foto: Jessica Frej

”Paj är jättebra picknickmat då det är gott både kallt och varmt, paj är även bästa buffématen och nu på våren är det ju mycket fester det ska lagas mat till” /Jessica Frej

Visa mer
1 h 30 m
4-6

Du behöver

Pajdeg

  • 1 burk kikärtor, avrunna
  • 1 msk rapsolja
  • 1 ägg
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 tsk fiberhusk

Fyllning

  • 2 gula lökar
  • 2 msk smör, till stekning
  • 1 zucchini
  • 1 tsk salt
  • 1 förp halloumi
  • 1 kruka basilika
  • 3 ägg
  • 2 dl vispgrädde
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Pajdeg
    Kör allt i en matberedare till en deg. Låt vila i kylskåp 15-30 minuter.
  2. Tryck ut degen i en pajform, lättast med blöta händer.
  3. Förgrädda i 7 minuter på 200 grader.
  4. Fyllning
     Skiva löken och stek den ett par minuter i smör.
  5. Hyvla zucchinin tunt med en potatisskalare eller likande.
  6. Blanda zucchinin med salt och låt stå i en sil och droppa av i 20 minuter.
  7. Riv halloumin grovt.
  8. Plocka av bladen på basilikan.
  9. Vispa samman ägg och grädde. Blanda det med övriga ingredienser och häll i pajskalet.
  10. Grädda i 30-40 minuter på 175 grader. Låt vila 20 minuter innan servering.
28 april 2019

laddar fler recept...

Laddar fler recept...