Vegetarisk veckomeny med Siri Barje

Siri Barjes bästa tips för en vegetarisk vardagsmiddag

Grönt är skönt men även väldigt snabbt och enkelt att laga och komponera en vardag. Siri är kocken som bjuder oss på inspirerande och härlig vegetarisk mat i tv-rutan. Här får vi ta del av hennes bästa tips kring hur du äter balanserat, vego och grönt även en stressig vardag!

Många vill äta mer grönt, men tycker det är svårt att komma igång. Vad har du för tips på vad man kan byta ut köttet mot?

Mitt absolut bästa tips att börja är att byta ut köttfärsen mot vegofärs. Det funkar EXAKT lika bra. Tacos, köttfärssås, kebab, köttbullar, pannbiffar, lasagne, ja allt med färs. Testa du med!

Tips från redaktionen! 7 klassiska recept som är enkla att göra veganska >>

Försöka att tänka bort att det är krångligt. Idag finns det sååå mycket produkter, tips och recept som förenklar i vardagen. Bråttom? Vegokorv i bröd med syrad gurka, rostad lök och dijonmajo på! Husmanskost? Vegobullar med potatis, sås och lingon. Veganskt? Tofu poke bowl! Enkelt?  Pasta grönsakonara dvs carbonara men byt ut bacon mot valfri grönsak. Tänk att det ska vara roligt att laga mat, inte jobbigt! Orkar ingenting? MACKOR!!!

Vi är snart tillbaka i vardagen med snabba vardagsrätter. Vad har du för tips på snabb och enkel vegomat?

Soppa!! Världens bästa snabbmat samt att hela familjen kan käka det, inklusive bebisar. Stek någon typ av lök med vitlök, morot och kanske selleri. I med huvudgrönsaken, typ svamp, tomater, grönkål, spenat eller frysta ärter. Stek i nån minut och häll sedan på buljong och ev. grädde eller havregrädde. Koka i någon minut och mixa sen. Klart! Ät med vitlöksbröd givetvis, finns färdiglagat om du inte hinner laga. Massa med grönsaker i soppan och gott bröd. Snabbt och enkelt!

Recept på Siris goda soppor >>

Tonåringen kommer hem från skolan, vrålhungrig eller barnen toksomnar i vagnen hem från dagis. Ge exempel på bra mellis/ snacks som sätter fart på energin.

Löskokt ägg!! Koka på morgonen men lägg inte in äggen i kylen, då tappar de smak tycker jag. Skiva ägget på längden. På med sesamfrö eller gräslök på. När jag var liten brukade min kompis pappa alltid ha morotstavar i vatten i kylen som var iskalla och knapriga som vi åt med örtsalt och citron. Så gott! Och kex!

Scrolla ner för fler enkla och snabba vegetariska recept!

Vegetariska vardagsrecept