En matig sallad som kombinerar rostade kryddade linser med svartkål, spenat och äpple. En enkel tahinidressing ger krämighet och fetaost tillför sälta. Ett lättlagat recept som passar både till lunch och middag.
Blanda linserna med olivolja, salt och spiskummin. Bred ut dem på en plåt och rosta i ugnen i ca 20 minuter, tills de är krispiga.
Skär bort stjälken från svartkålsbladen. Riv bladen i mindre bitar och lägg i en skål. Ringla över lite olja och strö över en nypa salt. Massera kålen med händerna tills den mjuknar.
Skiva salladslöken tunt. Dela, kärna ur och skär äpple i tunna strimlor.
Mixa ihop tahini, citronsaft, olivolja, honung, finriven vitlök och salt. Tillsätt vatten, lite i taget tills du får en len och krämig konsistens.
Blanda svartkål, spenat, salladslök, äpple och rostade linser i en stor skål. Häll över dressingen och smula ner fetaosten.