Rostad tomat- och chilipasta med fryst feta

NYHET
Rostad tomat- och chilipasta med fryst feta
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Rostad tomat- och chilipasta med fryst feta

10 ingredienser

30 min

En enkel pastarätt där ugnsrostade tomater, chili och vitlök blir till en fyllig och smakrik sås. Toppa vid servering med salladslök och det som tar den här rätten till nästa nivå - fryst riven fetaost!

Ingredienser

portioner

Tomatsås

  • 1 burk hela konserverade tomater (à ca 400 g)
  • 1-2 röda chilifrukter (anpassa mängd efter önskad hetta)
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Till servering

  • 3 salladslökar
  • 150 g fetaost
  • 4 port spaghetti

Gör så här

  1. Dela fetaosten i tre delar och lägg dem i frysen.
  2. Sätt ugnen på 250 grader varmluft.
  3. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  4. Häll tomaterna i en ugnsform. Tillsätt lök och chili.
  5. Riv över vitlöken, salta och rör om.
  6. Ringla över olivolja och rosta i ugnen tills tomaterna fått ordentligt med färg.
  7. Skiva salladslöken tunt.
  8. Koka spagettin enligt anvisning på förpackningen.
  9. Häll av vattnet men spara en skvätt.
  10. Lägg tillbaka pastan i kastrullen.
  11. Häll de rostade tomaterna över pastan och rör ihop.
  12. Tillsätt lite pastavatten för att få en krämig sås.
  13. Lägg upp pastan på ett stort fat.
  14. Toppa med salladslök och riv över den frysta fetaosten.