Loaded potato soup

NYHET
Loaded potato soup
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Loaded potato soup

15 ingredienser

30 min

En krämig och mättande potatissoppa som värmer gott, perfekt för vardagsmiddagen. Med potatis, vita bönor, cheddarost och grädde får soppan en len konsistens och rund smak. Toppa med mer ost, en klick gräddfil och salladslök för extra lyx.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 1 msk olivolja
  • 1 kg potatis, mjöliga
  • 1 burk färdigkokta små vita bönor, sköljda (à 400 g)
  • 1 gul lök (stor)
  • 2 klyftor vitlök
  • 4 dl vatten
  • 7 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • salt

Topping

  • 150 g cheddarost, riven
  • 1 dl gräddfil
  • 2 salladslökar
  • svartpeppar
  • bröd (vid sidan om)

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Skala potatisen och skär i bitar.
  3. Stek lök och vitlök mjuka i oljan, salta.
  4. Häll på hälften av vattnet, mjölk och buljong, låt koka upp.
  5. Lägg i potatis och grädde och koka tills potatisen är mjuk.
  6. Tillsätt resten av vattnet mixa med stavmixer till en slät soppa. Stäng av värmen.
  7. Rör ned hälften av osten och hälften av gräddfilen.
  8. Skiva salladslök fint.
  9. Toppa soppan med en sked gräddfil, lite cheddar och salladslök. Servera med bröd!