Vegansk pasta bolognese, Siri Barjes recept
Vegansk pasta bolognese, Siri Barjes recept
18 ingredienser
40 m
Siri Barjes veganska variant på spaghetti bolognese görs på vegofärs, morötter, soltorkade tomater, rött vin och massor av vitlök.
Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser
- 4 msk olivolja
- 1 gul lök
- 1 rödlök
- 6 klyftor vitlök
- 2 morötter
- 2 stjälkar stjälkselleri
- 1 msk tomatpuré
- 400 g färs vegansk
- 5 soltorkade tomater, finhackade
- 3 dl rött vin
- 200 ml krossade tomater
- 2 msk ketchup
- 1 msk japansk soja
- 1 buljongtärning (typ umami eller grönsaks)
- salt
- malen svartpeppar
Servering
- pasta
- basilika
Gör så här
- Hacka lök och selleri smått. Riv moroten på grova sidan på rivjärnet. Skiva vitlöken tunt. Hacka soltorkade tomater. Stek allt på medelhög värme i olivoljan tills löken har fått lite färg och är mjuk och fin. Tillsätt tomatpurén och stek i ytterligare 2 minuter.
- Tillsätt vegofärsen och fortsätt steka i ca 5 minuter eller tills det får fin färg.
- Höj värmen och tillsätt vinet. Nu ska det koka ordentligt så att alkoholen försvinner.
- Tillsätt resterande ingredienser och rör runt. Låt såsen koka på medelhög värme i 10 min med lock och sedan typ 6 min utan lock så att den reduceras lite.
- Koka pasta och blanda sedan pastan med vegonesen direkt i kastrullen. Dekorera med basilika! Toppa med flingsalt och svartpeppar.