Vegansk pasta bolognese, Siri Barjes recept

59 röster
40 m
4
40 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 1 rödlök
  • 6 klyftor vitlök
  • 2 morötter
  • 2 stjälkar selleri
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g vegansk färs
  • 5 soltorkade tomater, finhackade
  • 3 dl rött vin
  • 200 ml krossade tomater
  • 2 msk ketchup
  • 1 msk japansk soja
  • 1 buljongtärning, typ umami eller grönsaks
  • salt och nymald peppar

Servering

  • pasta
  • basilika

Gör så här

  1. Hacka lök och selleri smått. Riv moroten på grova sidan på rivjärnet. Skiva vitlöken tunt. Hacka soltorkade tomater. Stek allt på medelhög värme i olivoljan tills löken har fått lite färg och är mjuk och fin. Tillsätt tomatpurén och stek i ytterligare 2 minuter.
  2. Tillsätt vegofärsen och fortsätt steka i ca 5 minuter eller tills det får fin färg.
  3. Höj värmen och tillsätt vinet. Nu ska det koka ordentligt så att alkoholen försvinner.
  4. Tillsätt resterande ingredienser och rör runt. Låt såsen koka på medelhög värme i 10 min med lock och sedan typ 6 min utan lock så att den reduceras lite.
  5. Koka pasta och blanda sedan pastan med vegonesen direkt i kastrullen. Dekorera med basilika! Toppa med flingsalt och svartpeppar.
12 juli 2017

Fler goda recept