Vegansk pasta bolognese, Siri Barjes recept

Vegansk pasta bolognese, Siri Barjes recept
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Vegansk pasta bolognese, Siri Barjes recept

134

5 steg att laga

18 ingredienser

40 m

Siri Barjes veganska variant på spaghetti bolognese görs på vegofärs, morötter, soltorkade tomater, rött vin och massor av vitlök.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 4 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 1 rödlök
  • 6 klyfta vitlök
  • 2 morot
  • 2 stjälk stjälkselleri
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g färs vegansk
  • 5 soltorkade tomater, finhackade
  • 3 dl rött vin
  • 200 ml krossade tomater
  • 2 msk ketchup
  • 1 msk japansk soja
  • 1 buljongtärning (typ umami eller grönsaks)
  • salt
  • malen svartpeppar

Servering

  • pasta
  • basilika

Gör så här

  1. Hacka lök och selleri smått. Riv moroten på grova sidan på rivjärnet. Skiva vitlöken tunt. Hacka soltorkade tomater. Stek allt på medelhög värme i olivoljan tills löken har fått lite färg och är mjuk och fin. Tillsätt tomatpurén och stek i ytterligare 2 minuter.
  2. Tillsätt vegofärsen och fortsätt steka i ca 5 minuter eller tills det får fin färg.
  3. Höj värmen och tillsätt vinet. Nu ska det koka ordentligt så att alkoholen försvinner.
  4. Tillsätt resterande ingredienser och rör runt. Låt såsen koka på medelhög värme i 10 min med lock och sedan typ 6 min utan lock så att den reduceras lite.
  5. Koka pasta och blanda sedan pastan med vegonesen direkt i kastrullen. Dekorera med basilika! Toppa med flingsalt och svartpeppar.