Risgrynsdessert med kardemumma och apelsin

NYHET
Risgrynsdessert med kardemumma och apelsin
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Risgrynsdessert med kardemumma och apelsin

5 ingredienser

En snabbfixad och krämig dessert på risgrynsgröt som får nytt liv med vispad grädde, stött kardemumma och finrivet apelsinskal. Enkel att svänga ihop med få ingredienser, perfekt när du vill ta vara på överbliven gröt på ett elegant sätt.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 2 förp risgrynsgröt (à 500 g)
  • 1 dl florsocker
  • 1,5 tsk kardemummakärnor, stött i mortel
  • 2 apelsiner
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Vispa grädden med florsocker, finrivet apelsinskal (spara lite till garnering) och stött kardemumma.
  2. Vänd ned hälften av grädden i gröten försiktigt med en slickepott.
  3. Servera i glas, toppa med grädde samt mer finrivet apelsinskal och kardemumma.