Halloumikatsu med krämig kålsallad

NYHET
Halloumikatsu med krämig kålsallad
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Halloumikatsu med krämig kålsallad

20 ingredienser

40 min

Siri tolkar i denna rätt den japanska favoriten tonkatsu och byter fläskkött mot halloumi. Resultatet blir krispigt panerad och stekt halloumi serverad med sushiris, krämig kålsallad och en katsumajonnäs.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

Halloumi

  • 400 g halloumiost
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 3 dl pankoströbröd
  • salt
  • chiliflakes
  • rapsolja, till stekning

Katsumajonnäs

  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk ketchup
  • 2 msk japansk soja
  • 1 tsk honung
  • 2 msk worcestersås
  • salt

Kålsallad

  • 1 spetskål
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk rapsolja
  • salt

Till servering

  • 4 port sushiris, kokt
  • rostade sesamfrön

Gör så här

Håll skärmen tänd

Sushiris

  1. Koka sushiriset enligt anvisning på förpackningen.

Katsumajonnäs

  1. Rör ihop alla ingredienser till såsen och låt den stå i kylskåpet tills servering.

Krämig kålsallad

  1. Strimla spetskålen tunt. Blanda med salt, vitvinsvinäger och rapsolja. Riv ned vitlöksklyftan, blanda väl och ställ kallt.

Halloumikatsu

  1. Häll mjöl i en skål och blanda med salt och chiliflakes.
  2. Vispa äggen i en annan skål tillsammans med lite vatten.
  3. Häll panko i en tredje skål.
  4. Skiva halloumin. Doppa först i mjöl, sedan i ägg och sist i panko.
  5. Värm rikligt med rapsolja i en stekpanna. Stek halloumin gyllene och krispig på båda sidor.
  6. Lägg upp halloumin tillsammans med sushiris, kålsallad och katsumajonnäs. Toppa kålsalladen med rostade sesamfrön.