Grönkålssallad med rotselleri, äpple och parmesandressing

NYHET
Grönkålssallad med rotselleri, äpple och parmesandressing
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Grönkålssallad med rotselleri, äpple och parmesandressing

13 ingredienser

30 min

En matig och mättande grönkålssallad i krämig parmesandressing med krispig rotselleri, syrligt äpple och knapriga valnötter. Lika god som tillbehör som i huvudrollen på tallriken.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

Dressing

  • 3 msk crème fraîche
  • 1,5 msk majonnäs
  • 1 tsk sötstark senap
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 0,5 tsk sirap
  • 1 dl parmesanost, finriven
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Sallad

  • 0,25 dl rotselleri, skalad och fint strimlad
  • ca 200 g grönkål, strimlad (färsk)
  • 1 äpple, strimlat
  • 0,5 dl valnötter, grovt krossade
  • 1 kruka gräslök, finskuren

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Vispa ihop dressingen i en stor skål.
  2. Lägg ned rotselleri och grönkål och rör runt ordentligt.
  3. Ha i halva äpplet och låt salladen stå i ca 15 min.
  4. Vid servering: toppa med valnötter, resten av äpplet och gräslöken.