Tittis bästa tips om kött

Tittis bästa tips om kött

Varför ska man välja svenskt kött? – Därför att i Sverige har vi så goda möjligheter att föda upp djur på ett sätt som är både bra för djuren och miljön, köttet blir av en fantastisk kvalitet. Om fler skulle välja svenskt när de ska äta kött kan vi ta ännu bättre hand om naturen, hålla den öppen med biologisk mångfald och få fram mer kött med underbar kvalitet.

Hur ska köttet hanteras?
– Mörningsprocessen pågår i det vakuumförpackade köttet fram till bäst-före-datumet, i våra lådor säger vi att köttdetaljerna kan ligga kvar i kylen till dess. Försäkra dig gärna om att kött har hängt innan det nått butiken, det är jätteviktigt.

Hur ska det tillagas?
– Tänk på att inte ta köttet direkt ur kylen när du ska tillaga det, köttet ska vara rumstempererat.

Hur ska det förvaras?
– Färs ska in i frysen direkt, den är känsligare än större detaljer, de är inte så känsliga egentligen.

**Hur ska det kryddas?
**– Bra kött har så mycket smak i sig att det behöver inte så mycket kryddor, ska du krydda så krydda varsamt. Krydda mycket kan du göra på tillbehören.

Vilket är ditt favoritkött, detaljen som är nummer ett alla kategorier? 
Entrecôten är ändå kungen, det är den jag tar om jag bara får ta en köttbit, det går inte att misslyckas med.

**Tips till Filip och till alla som ska laga till ditt kött?
**– Han behöver nog inte så mycket tips, men man ska nog titta på den specifika köttbiten och utgå från just den, allt kött är olika och ska behandlas olika för att göra det bästa av varje bit.

Mer från Poons köttskola

Nors köttfärssås
Betyg: 4.1 av 5 (9 röster)

Nors köttfärs

Nors gård
1 h
Crispy beef
Filip Poon - porträtt KM 2023
Betyg: 3.7 av 5 (60 röster)

Crispy beef

Filip Poon
30 m
Hemgjord köttfond
Filip Poon - porträtt KM 2023
Betyg: 3.5 av 5 (10 röster)

Hemgjord köttfond

Filip Poon
3-4 h
Lammgryta från Bessinge
Betyg: 3.53 av 5 (17 röster)

Lammgryta från Bessinge

Bessinge gård
1 h
Lammlägg med ratatouille
Filip Poon - porträtt KM 2023
Betyg: 4.25 av 5 (4 röster)

Lammlägg med ratatouille

Filip Poon
1 + 8 h
Charktallrik för två
Betyg: 3.86 av 5 (7 röster)

Charktallrik för två

Tolånga gård
15 m
Högrevsgryta med rotselleri och inlagd lök
Filip Poon - porträtt KM 2023
Betyg: 2.5 av 5 (16 röster)

Högrevsgryta med rotselleri och inlagd lök

Filip Poon
30 m + 8-12 h
Klibbiga revben
Filip Poon - porträtt KM 2023
Betyg: 3.6 av 5 (33 röster)

Klibbiga revben

Filip Poon
1 h 30 m
Skinkstek från Äs
Betyg: 3.3 av 5 (282 röster)

Skinkstek från Äs

Äs gård
Dagnys kassler
Filip Poon - porträtt KM 2023
Betyg: 3.8 av 5 (22 röster)

Dagnys kassler

Filip Poon
30-40 m
Långkokt grissida
Filip Poon - porträtt KM 2023
Betyg: 3 av 5 (8 röster)

Långkokt grissida

Filip Poon
1 + 8 h
Flankstek med gremolata och rucola
Filip Poon - porträtt KM 2023
Betyg: 3.25 av 5 (4 röster)

Flankstek med gremolata och rucola

Filip Poon
20 m
Nysäters stek i lergryta
Betyg: 3.2 av 5 (258 röster)

Nysäters stek i lergryta

Nysäter gård
2 h
Hamburgare på falukorv
Filip Poon - porträtt KM 2023
Betyg: 2.9 av 5 (36 röster)

Hamburgare på falukorv

Filip Poon
30 m
Grindtorps köttbullar med mandelpotatismos och rårörda lingon
Betyg: 3.63 av 5 (8 röster)

Grindtorps köttbullar med mandelpotatismos och rårörda lingon

Grindtorps gård
45 m
Helgrillad entrecôte med löksky
Filip Poon - porträtt KM 2023
Betyg: 2.5 av 5 (6 röster)

Helstekt entrecôte med löksky

Filip Poon
1 h