Fläskkarré med fänkål, äpple och yoghurtdressing

7 röster
30 m
4
Fläskkarré med fänkål, äpple och yoghurtdressing
Foto: Fredrik Persson

En härlig, fräsch rätt med rena smaker. Mör fläskkarré serveras med äpple- och fänkålssallad samt en enkel yoghurtdressing.

Det här goda receptet kommer från Poons köttskola - en resa bland svenska gårdar. Klicka här för att ta del av fler köttrecept, läsa Filips blogg samt lära känna bönder runt om i Sverige.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

Kött:

  • 500 g fläskkarré, i skivor
  • olja
  • 2 msk smör
  • 2 klyftor vitlök
  • salt

Sallad

  • 2 fänkålshuvuden
  • 2 äpplen
  • 1 bit pepparrot
  • 1 lime
  • 2 msk olivolja
  • salt

Yoghurtdressing

  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk socker
  • 1 lime

Garnityr

  • viol
  • kamomill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160 grader. Ta ut köttet ur kylen.
  2. Blanda yoghurt, socker, rivet limeskal och limejuice. Smaka upp med salt, ställ in i kyl.
  3. Skiva fänkålen tunt (optimalt på mandolin), skär tunna stavar av äpplena, riv ca 2 msk pepparrot. Blanda fänkål, äpple, pepparrot, limejuice och olivolja. Smaka upp med salt.
  4. Olja in köttet och salta. Värm upp en het panna, stek köttet i ca 5-6 min beroende på tjocklek. Vänd var trettionde sekund. När det har gått ca 4 min, ha i smör och en eller två krossade vitlöksklyftor, ös sedan köttet med smör till önskad innertemperatur, 65 grader för medium, 70 grader för genomstekt.
17 september 2015
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept