Fläskkarré med fänkål, äpple och yoghurtdressing

Fläskkarré med fänkål, äpple och yoghurtdressing
Foto: Fredrik Persson
Filip Poon
Filip Poon

Fläskkarré med fänkål, äpple och yoghurtdressing

8

16 ingredienser

30 m

En härlig, fräsch rätt med rena smaker. Mör fläskkarré serveras med äpple- och fänkålssallad samt en enkel yoghurtdressing.

Det här goda receptet kommer från Poons köttskola - en resa bland svenska gårdar. Klicka här för att ta del av fler köttrecept, läsa Filips blogg samt lära känna bönder runt om i Sverige.

Ingredienser

portioner

Kött:

  • 500 g fläskkarré, i skivor
  • olja
  • 2 msk smör
  • 2 klyftor vitlök
  • salt

sallad

  • 2 fänkål
  • 2 äpplen
  • 1 bit färsk pepparrot
  • 1 limefrukt
  • 2 msk olivolja
  • salt

Yoghurtdressing

  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk strösocker
  • 1 limefrukt

garnityr

  • viol
  • kamomill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160 grader. Ta ut köttet ur kylen.
  2. Blanda yoghurt, socker, rivet limeskal och limejuice. Smaka upp med salt, ställ in i kyl.
  3. Skiva fänkålen tunt (optimalt på mandolin), skär tunna stavar av äpplena, riv ca 2 msk pepparrot. Blanda fänkål, äpple, pepparrot, limejuice och olivolja. Smaka upp med salt.
  4. Olja in köttet och salta. Värm upp en het panna, stek köttet i ca 5-6 min beroende på tjocklek. Vänd var trettionde sekund. När det har gått ca 4 min, ha i smör och en eller två krossade vitlöksklyftor, ös sedan köttet med smör till önskad innertemperatur, 65 grader för medium, 70 grader för genomstekt.