Fläskkarré med fänkål, äpple och yoghurtdressing

Fläskkarré med fänkål, äpple och yoghurtdressing
Foto: Fredrik Persson
Filip Poon - porträtt KM 2023
Filip Poon - porträtt KM 2023

Fläskkarré med fänkål, äpple och yoghurtdressing

16 ingredienser

30 m

En härlig, fräsch rätt med rena smaker. Mör fläskkarré serveras med äpple- och fänkålssallad samt en enkel yoghurtdressing.

Det här goda receptet kommer från Poons köttskola - en resa bland svenska gårdar. Poons köttskola

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

Kött:

  • 500 g fläskkarré, i skivor
  • olja
  • 2 msk smör
  • 2 klyftor vitlök
  • salt

sallad

  • 2 fänkål
  • 2 äpplen
  • 1 bit färsk pepparrot
  • 1 limefrukt
  • 2 msk olivolja
  • salt

Yoghurtdressing

  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk strösocker
  • 1 limefrukt

garnityr

  • viol
  • kamomill

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 160 grader. Ta ut köttet ur kylen.
  2. Blanda yoghurt, socker, rivet limeskal och limejuice. Smaka upp med salt, ställ in i kyl.
  3. Skiva fänkålen tunt (optimalt på mandolin), skär tunna stavar av äpplena, riv ca 2 msk pepparrot. Blanda fänkål, äpple, pepparrot, limejuice och olivolja. Smaka upp med salt.
  4. Olja in köttet och salta. Värm upp en het panna, stek köttet i ca 5-6 min beroende på tjocklek. Vänd var trettionde sekund. När det har gått ca 4 min, ha i smör och en eller två krossade vitlöksklyftor, ös sedan köttet med smör till önskad innertemperatur, 65 grader för medium, 70 grader för genomstekt.