Svenska folkets charkfavoriter –  här är hela listan!

Svenska folkets 10 charkfavoriter – här är hela listan!

Här är svenska folkets 10 favoriter i charkdisken. Filip Poon har lärt sig en hel del om charkuterier nu i Poons köttskola en resa bland svenska gårdar och ger här sina bästa tips på hur du kan få fram det lilla extra av råvarorna.

**1. Bacon
**Filip tipsar: Bacon i sig är en smaksättare. Testa att ha det i pajer och andra maträtter det förändrar hela smakupplevelsen.
**
2. Påläggsskinka
**Filip tipsar: Om du gör exempelvis en löksoppa, lägg påläggsskinka ovanpå stället för folie så kommer den både att ge smak och fungera som lock. Lägg på skinka så det täcker ordentligt.

**3. Kryddiga korvar
**Filip tipsar: Det är väldigt gott att ha i korv i köttfärs, gröp ur innandömet i korven och hacka det grovt, lägg ner det i köttfärsen. Det kan du göra med alla typer av köttfärsrätter. Testa att pimpa din hamburgare med korv nästa gång.

**4. Leverpastej
**Filip tipsar: Det är inte mycket som slår en leverpastejmacka med pressgurka och gärna bacon också - det blir inte bättre.

**5. Salami
**Filip tipsar: Du ska testa salami i en gryta, nästan alla charkuterier kan du ha i grytor, det blir en smaksättare i sig. Hacka korven i små bitar, det blir som små puckar av smak i grytan.

**6. Köttbullar
**Filip tipsar: Trä upp köttbullarna på spett, kanske med prinskorv också, och grilla så blir ungarna glada.

**7. Rostbiff
**Filip tipsar: Rostbiff ska du lägga på en macka med majonnäs och rostad lök. Här hittar du Filips recept.

**8. Falukorv
**Filip tipsar: Testa att göra om falukorven till hamburgare, det blir riktigt gott, en höjdare faktiskt. Klicka här för recept.

9. Hamburgare

**10. Kassler
**Filip tipsar: Rosta en macka och bred på lite skånsk senap och lägg på en skiva på mackan. Enkelt och gott.

Mer från Poons köttskola

Nors köttfärssås

Nors köttfärs

Nors gård
1 h
Lammgryta från Bessinge
1 h
Charktallrik för två
15 m
Nysäters stek i lergryta
2 h