Flankstek med gremolata och rucola

3 röster
20 m
4
Flankstek med gremolata och rucola
Foto: Fredrik Persson

Grillad flankstek serveras med olivgremolata samt en enkel rucolasallad med fetaost och marinerad lök.

Det här goda receptet kommer från Poons köttskola - en resa bland svenska gårdar. Klicka här för att ta del av fler köttrecept, läsa Filips blogg samt lära känna bönder runt om i Sverige.

Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

Flankstek

  • 700 g flankstek
  • olja
  • salt

Gremolata

  • 2 krukor persilja
  • 2 citroner
  • 100 g urkärnade oliver
  • 2 schalottenlökar
  • 1 dl olivolja
  • salt

Sallad

  • 150 g rucola
  • 150 g fetaost
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk socker

Till garnityr

  • maskros
  • rölleka
  • rödlök

Gör så här

  1. Ta fram flanksteken minst en halvtimme före tillagning).
  2. Hetta upp grillen eller stekpannan. Salta och olja köttet, stek sedan ca 2-3 min per sida, vänd var trettionde sekund. När det är klart, ställ undan och låt vila.
  3. Finhacka oliver, persilja och lök och lägg i en bunke. Riv ner skal från citronen och ha i lite juice. Ha i olivoljan, rör om och smaka upp med salt.
  4. Skiva tunna ringar av schalottenlöken, blanda ihop med vinägern och socker och låt marinera.
  5. Blanda rucolan, fetaost och schalottenlöksringarna.
  6. Skiva köttet tunt, mot fibrerna, slå på gremolatan. Servera med salladen och njut!
19 september 2015

Laddar fler recept