Dagnys kassler

16 röster
30-40 m
4
Dagnys kassler
Foto: Fredrik Persson

Gammelmoster Dagnys kasslerrecept, serverad med en härlig skysås, pressgurka, morötter och kokt potatis.

Det här goda receptet kommer från Poons köttskola - en resa bland svenska gårdar. Klicka här för att ta del av fler köttrecept, läsa Filips blogg samt lära känna bönder runt om i Sverige.

Visa mer
30-40 m
4

Du behöver

  • 500 g kassler
  • 1-2 krm svartpeppar, malen

Pressgurka

  • 1 dl ättiksprit, 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 1 gurka

Skysås

  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl kycklingbuljong, varm
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk av gurklagen
  • sky från kasslern

Till servering

  • kokt potatis
  • kokta morötter
  • hackad persilja

Gör så här

  1. Pressgurka
    Blanda ättiksprit, socker och vatten i en skål, rör om tills sockret har löst sig. Skala och skiva gurkan tunt, lägg skivorna i lagen.
  2. Kassler
    Sätt ugnen på 175 grader. Ta bort nätet från kasslern, skär den i skivor och lägg dem i en smord, ugnsfast form, strö över peppar, täck med folie och värm i ugnen i ca 20 min, den ska bli genomvarm.
  3. Sås
    Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjöl, blanda och slå på kycklingbuljongen lite i taget, ca 1 dl åt gången, vispa hela tiden och låt koka ca 3 min. Tillsätt grädde, lag från gurkan och sky från kasslern. Koka upp igen, smaka av med salt och gurklag, tillsätt skyn från kasslern när den är klar.
  4. Servera kassler med sås, potatis, morötter och hackad persilja.
21 september 2015

Laddar fler recept