Charktallrik för två

4 röster
15 m
2
Charktallrik för två
Foto: Fredrik Persson

Lyxig tallrik med flera olika slags charkuterier, frukt och grönt samt krämig potatissallad.

Det här goda receptet kommer från Poons köttskola - en resa bland svenska gårdar. Klicka här för att ta del av fler köttrecept, läsa Filips blogg samt lära känna bönder runt om i Sverige.

Visa mer
15 m
2

Du behöver

Potatissallad

  • 3-4 potatisar, skalade, kokta, kalla
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1-2 msk bostongurka
  • 0,25 rödlök, finhackad
  • 2 tsk persillade
  • salt
  • svartpeppar, malen

Charkuterier

  • ca 50 g varmrökt entrecôte
  • ca 50 g varmrökt innanlår
  • ca 50 g spickeskinka
  • ca 50 g svensk pancetta på sidfläsk
  • ca 50 g svensk coppa cotta på fläskkarré

Tillbehör

  • romansallad
  • bladpersilja
  • små chilifrukter
  • cocktailtomater
  • klementinklyftor, konserverade
  • vindruvor

Gör så här

  1. Potatissallad
    Skär de kokta, kalla potatisarna i tärningar.
  2. Blanda majonnäs, bostongurka, lök och kryddor i en skål och rör varsamt ned potatistärningarna. Skiva charkuterierna tunt och lägg upp på ett fat. Garnera med grönsaker och frukt och servera med potatissalladen.
25 september 2015

laddar fler recept

Laddar fler recept