Bräserade grislägg

0 röster
30 m + 8 h
4
Bräserade grislägg
Foto: Fredrik Persson

Sönderfallande och mört grislägg, också kallad pork knuckle, serverad med riven pepparrot, senap och en härlig fänkålssallad.

Det här goda receptet kommer från Poons köttskola - en resa bland svenska gårdar. Klicka här för att ta del av fler köttrecept, läsa Filips blogg samt lära känna bönder runt om i Sverige.

Visa mer
30 m + 8 h
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 baklägg av gris

Bräseringsvätska

  • 1 msk fänkålsfrön
  • 2 lagerblad
  • 2 gula lökar, delade
  • 0,5 l vitt vin
  • ca 2 l kycklingbuljong
  • 1 kruka timjan
  • 1 nypa salt

Sallad

  • 1 huvud fänkål, tunt skivad
  • 2 äpplen
  • 1 huvud romansallad
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk äppelcidervinäger eller vitvinsvinäger
  • 1 tsk socker

Tillbehör

  • riven pepparrot
  • 2 msk senap
  • varmt bröd

Gör så här

  1. Dag 1
    Salta och olja in grisläggen, bryn dem i en het stekpanna så att de får färg. Lägg i en ugnssäker kastrull eller gryta och ha i bräseringsvätskan (ha i lite extra vatten om vätskan inte täcker läggen helt).
  2. Koka upp, sätt på lock eller täck med aluminiumfolie, och ställ in grytan i ugn på 85 grader över natten eller i 8-12 h.
  3. Dag 2
    Lyft upp läggen ur vätskan, sila av lök och andra rester. Låt den silade vätskan reduceras (koka) tills det finns ca 2 dl kvar. Lägg tillbaka läggen i vätskan och värm på precis innan servering.
  4. Sallad
    Blanda olivolja, vinäger, socker och en nypa salt. Skiva ner fänkål och äpple samt hacka romansalladen och blanda med dressingen.
  5. Servera med senap och riven pepparrot och varmt bröd. Bon appétit!
24 september 2015
Box på köpet

laddar fler recept

Laddar fler recept