Del 2: Visste du att...

...Kina föder upp mer än hälften av världens grisar?
...39 % av det griskött som vi äter i Sverige är importerat och kommer i första hand från Tyskland och Danmark?

...70% av lammköttet är importerat?

...grisens skinka består av inte en utan fem olika anatomiska delar - rostbiff, innanlår, ytterlår, rulle och fransyska?

...lamm smakar inte kofta. Men tidigare åt vi mycket fårkött, alltså från äldre djur. Detta kött kunde ha en mer utpräglad smak.

...nötkött som vakuumförpackas helst ska sparas och lagas så nära bäst-före-datum som möjligt? Det fortsätter nämligen möras i sin förpackning. 

 ...för att få i dig lika mycket järn som det är i en fläskkotlett behöver du äta en liter hackad persilja?

...fryst kött tinas bäst och skonsammast i kallt vatten. Vid långsammare tining i kylskåp kan köttets kvalitet försämras, eftersom det släpper mer köttsaft då.

...i Sverige får alla grisar behålla sin svans?

Visste du att...

Visste du att...
Artikel

Visste du att...

…kött ska skäras tvärs över fibrerna när det trancheras, för att inte bli segt o

Del 2: Visste du att...
Artikel

Del 2: Visste du att...

...Kina föder upp mer än hälften av världens grisar? ...39 % av det griskött som

Del 3: Visste du att...
Artikel

Del 3: Visste du att...

...det är viktigt att förvara kött kallt, helst i +4 grader? ...spagetti och köt

Del 4: visste du att...
Artikel

Del 4: visste du att...

…vi har 344 000 mjölkkor idag – för 20 år sedan hade vi 482 000 kor?

Mer från Poons köttskola

”Instinktivt ville jag bara fly”
Artikel

”Instinktivt ville jag bara fly”

Färjan över till Gotland kändes bra men vägen till gården kändes ännu bättre. Ja

“Mat är inte bara mat”
Artikel

“Mat är inte bara mat”

I Poons köttskola får du massor av bra tips och kunskap om kött från bönderna Fi

“En tredimensionell smak”
Artikel

“En tredimensionell smak”

Hos Elof och Maude på Nors och Bäcks gård finns skog och åkermark för ekologisk

“Allt vi gör är en helhet”
Artikel

“Allt vi gör är en helhet”

I Poons köttskola en resa bland svenska gårdar är Filip på Gotland och Nors gård

Poon om styckdetaljen skinka
Artikel

Poon om styckdetaljen skinka

Undrar du vilka delar man kan få ut från en skinka? Filip Poon berättar!

Poons köttskola om lamm
Artikel

Poons köttskola om lamm

Filip Poon visar vilka styckdelar man får ut av en lammsadel.

Poons köttskola om fläskkarré
Artikel

Poons köttskola om fläskkarré

Vet du varför fläskkarré är så gott? Filip Poon har svaret!

Varför ska man välja vakuumförpackat kött?
Artikel

Varför ska man välja vakuumförpackat kött?

Filip Poon berättar om skillnande på olika köttförpackningar och varför han före

Poon om grissida
Artikel

Poon om styckdetaljen grissida

Filip Poon berättar om hur de olika delarna av en grissida används.

Del 4: visste du att...
Artikel

Del 4: visste du att...

…vi har 344 000 mjölkkor idag – för 20 år sedan hade vi 482 000 kor?

“Gården är en helhet, allt hänger ihop”
Artikel

“Gården är en helhet, allt hänger ihop”

I Filip Poons köttskola - en resa bland svenska gårdar besöker Filip Poon bland

“Det borde finnas ett bäst-efter-datum”
Artikel

“Det borde finnas ett bäst-efter-datum”

I Poons köttskola - en resa bland svenska gårdar, träffar kocktalangen Filip Poo

“Det blir enfald istället för mångfald”
Artikel

“Det blir enfald istället för mångfald”

I Poons köttskola - en resa bland svenska gårdar har vi kommit till Magnus Jönss

Tänk om vi haft fler får betandes i parker
Artikel

Tänk om vi haft fler får betandes i våra parker

Vi har kommit till Magnus Jönsson i Hörby. Här hoppar lammen omkring, de skuttar

“Hängmörning är överskattat”
Artikel

“Hängmörning är överskattat”

På sin resa bland svenska gårdar har Filip Poon kommit till köttexperterna Ann o

“Vi visste inte riktigt vad vi gav oss in på”
Artikel

“Vi visste inte riktigt vad vi gav oss in på”

Se hit den som gillar lokalt producerat kött. Ann och Tomas Perssons gård Tolång

Ann och Tomas gård har egen krog och köttbutik
Artikel

Ann och Tomas gård har egen krog och köttbutik

Filip Poon besöker Tolånga gård utanför Sjöbo och får bland annat lära sig om Sv

Svenska folkets charkfavoriter –  här är hela listan!
Artikel

Svenska folkets 10 charkfavoriter – här är hela listan!

Här är svenska folkets 10 favoriter i charkdisken. Filip Poon har lärt sig en he

”Korna skingras och fram träder tjuren. En bjässe!”
Artikel

”Korna skingras och fram träder tjuren. En bjässe!”

På Tolånga gård strax utanför Sjöbo är kretsloppet slutet. Här går Black Angus-k

Bondens bästa tips om kött - “lite ädelost i såsen gör susen”
Artikel

Bondens bästa tips om kött - “lite ädelost i såsen gör susen”

I Poons köttskola - en resa bland Sveriges gårdar besökte Filip Jeanette Elander

“Man blir aldrig besviken på griskött”
Artikel

“Man blir aldrig besviken på griskött”

I Poons köttskola - en resa bland svenska gårdar har kocktalangen Filip Poon kom

Jeanette Elander - från vd till köttbonde
Artikel

Jeanette Elander - från vd till köttbonde

I Poons köttskola besöker vi som tredje gård Jeanette Elander och hennes man Fre

På med nytvättade stövlar för grisbesök
Artikel

På med nytvättade stövlar för grisbesök

Under resans gång har jag hört om och om igen om hur viktigt det är att jag bär

Filip Poon träffar världens sötaste gris
Artikel

Filip Poon träffar världens sötaste gris

Gulligare än så här blir det inte...

Del 3: Visste du att...
Artikel

Del 3: Visste du att...

...det är viktigt att förvara kött kallt, helst i +4 grader? ...spagetti och köt

Test
Artikel

“Det ska vara gott hela vägen in i hjärtat”

Vilka djur har ni på gården? – Vi föder upp ungtjurar av mjölkras, vi köper tjur

“Kalvarna ger så mycket glädje tillbaka”
Artikel

“Kalvarna ger så mycket glädje tillbaka”

Elin och Daniel träffades som unga men har inte haft några andra tankar än att l

Därför har höbalarna bytt färg i år
Artikel

Därför har höbalarna bytt färg i år

Poon berättar varför vissa höbalar är rosa.

Del 2: Visste du att...
Artikel

Del 2: Visste du att...

...Kina föder upp mer än hälften av världens grisar? ...39 % av det griskött som

Filip Poon döper en tjur till Mat-Tina
Artikel

Filip Poon döper en tjur till Mat-Tina

Filip bestämmer sig för att döpa tjurarna efter kockar, varav en får heta Mat-Ti

Grisbondens bästa tips om kött
Artikel

Grisbondens bästa tips om kött

“Hellre lite fryst fläsk hemma än inget fläsk alls”

“Jag kan snacka hur länge som helst om hur rolig en gris är”
Artikel

“Jag kan snacka hur länge som helst om hur rolig en gris är”

Berätta lite om rapsgrisarna och den råvaran? – Jag tycker att rapsgrisen är lät

Filip Poon testar på livet som grisbonde
Artikel

Filip Poon testar på livet som grisbonde

Hur går det till när grisarna får mat? Och vad är egentligen skillnaden på halm

Anders griskött är exceptionellt
Artikel

Anders griskött är exceptionellt

Den andra gården i Poons köttskola - en resa bland svenska gårdar är Anders Gunn

"Den här grisen döper jag till Tina"
Artikel

"Den här grisen döper jag till Tina"

Filip Poon passar på att döpa en av grisarna på gården. Men varför får hon heta

Dax igen att ta på sig stövlarna
Artikel

Dax igen att ta på sig stövlarna

Vilken underbar gård, och vilka fantastiska djur. Halla gård är enorm. Bonden, A

Visste du att...
Artikel

Visste du att...

…kött ska skäras tvärs över fibrerna när det trancheras, för att inte bli segt o

"De bits inte då?"
Artikel

"De bits inte då?"

Filip Poon provar på att mata grisar, men verkar först inte helt bekväm med uppd

Tittis bästa tips om kött
Artikel

Tittis bästa tips om kött

Varför ska man välja svenskt kött? – Därför att i Sverige har vi så goda möjligh