My Kitchen Stories – bakbloggen hos köket.se

Camilla Hamid berättar om sitt hjärteprojekt, bakbloggen My Kitchen Stories (som har flyttat in hos köket.se!) Kolla in Camillas bästa tips för dig som vill börja bakblogga.
Brinner man för något får man helt enkelt göra tid för det!

Tvåbarnsmamman och fritidspedagogen Camilla Hamid är hjärnan, hjärtat och händerna bakom populära bloggen My Kitchen Stories. 2016 fick hon Svenska matbloggspriset för bästa bak- och dessertblogg, men baka har hon gjort sedan barnsben. 

– När jag bodde hemma så var mamma en höjdare på att laga mat men hon har aldrig tyckt om att baka. Var jag sugen på efterrätt eller fika och ville ha hembakat, fick jag helt enkelt fixa det själv! Intresset för bakning började där och det blev ganska snabbt något jag ville ägna mer och mer tid åt att göra, berättar hon.
 
Minns du vad du bakade när du insåg att ”det här är min grej!”?

– I en av de serietidningar jag hade hemma som barn så fanns det ett recept på mördegskakor som där kallades något i stil med "prinsessfika". Det var nog det allra första jag bakade hemma och jag minns att jag tyckte att de blev riktigt goda och var stolt över mina kakor!


 
Efter en lång tids uppmuntran och tjat från familj och vänner bestämde sig Camilla Hamid för att våga dela sina recept med andra. En blogg kändes perfekt då hon samtidigt kunde ägna sig mer åt sitt andra stora intresse, nämligen fotografering. Sedan 2015 har godsakerna trillat ut i en imponerande takt på My Kitchen Stories. Vi bjuds på allt möjligt sött och gott, från vegansk karamell med tahini och marockanska influenser till svenska fikaklassiker i ny tappning (som kanelbulletårta!). Camilla delar gärna med sig av sina experiment och tipsar om hur du lyckas med olika moment eller recept. Senaste tiden är brownies och cheesecake är det hon tyckt varit allra roligast att baka. 

–Speciellt cheesecakes med flera lager. Det blir så himla vackert!

Finns det någon smakkombination som du alltid är sugen på?

– Jag är alltid sugen på choklad, choklad och typ...choklad! 

Sedan bloggens födelse har Camilla Hamid hunnit utbilda sig till fritidspedagog och dessutom varit föräldraledig med sin yngsta dotter. En kan ju undra hur hon hinner med bakning, fotografering och alla inspirerande inlägg?

– Mycket planering och hjälp från min man är en stor del i att jag hinner, säger hon. Brinner man för något får man helt enkelt göra tid för det! 

Följ Camilla Hamids blogg My Kitchen Stories här >>

4 tips för dig som vill starta en bakblogg 

1. Tålamod, noggrannhet och bra verktyg
– Min köksassistent har helt klart underlättat bakningen av bullar och bröd, något jag annars drog mig för att baka för att jag sällan har tålamodet att knåda så länge som man egentligen borde för hand. Köksvågen är också en favorit då jag älskar noggrannhet i bakningen. Ju noggrannare man är från början desto bättre slutresultat!
 
2. Dagsljus för smarrigare bilder
– Hitta ett ställe med bra dagsljus hemma och lär dig de grundläggande manuella inställningarna på din kamera. Ljuset gör så himla stor skillnad för hur aptitretande en bild är. En gul bild tagen på kvällen med hjälp av lampan över köksbänken gör sällan det goda bakverket rättvisa. Vi äter ju trots allt med ögonen först!

3. Planering
– Ett recept som jag publicerar idag gjordes förmodligen för 1-2 veckor sedan.

4. Gör din grej
– Min blogg är mitt varumärke och det är bara jag som bestämmer vad jag vill dela med mina följare, viktigt om man vill göra samarbeten!

Läs mer på bloggen My Kitchen stories >>

Recept från My Kitchen Stories

POPULÄRT
Kladdkakebullar
POPULÄRT
Kladdkaka i glas med kolaflarn
POPULÄRT
Daimglasstarta