Ha i bär och syltsocker i en kastrull. Rör, mosa ihop och koka i 5 minuter på medelvärme under lock.
Koka sedan sylten på medelvärme i 10 minuter. Sylten ska bli lätt genomskinlig och ytan ska koka ihop i geléaktiga sjok.
Tårtbotten
Sätt på ugnen på 225 grader.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt på medelhastighet. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt smeten med en slickepott.
Häll upp smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 5-7 minuter tills att den blivit genomgräddad men knappt fått någon färg. Låt svalna helt och hållet på plåten innan du stansar ut cirkelformade bottnar som passar i de glas du använder, 3 bottnar per glas behövs.
Vaniljkräm
Rör samman allt till vaniljkrämen i en kastrull. Låt sjuda på svag värme under konstant omrörning tills krämen börjat tjockna.
Ta bort kastrullen från värmen och vänd över krämen i en skål. Låt krämen svalna helt och hållet i rumstemperatur, inplastad innan du fyller din tårta med den.
Marsipan och servering
Knåda marsipanen tills den blir mjuk för hand och kavla ut den ca 3-4 mm tjockt. Använd majsstärkelse om marsipanen fastnar, allra lättast blir det med en utkavlingsmatta.
Montera bakelsen enligt bild och toppa med marsipan, fembladig marsipanros och florsocker.