Saftig kärleksmums i långpanna

Saftig kärleksmums i långpanna
Foto: Camilla Hamid
My Kitchen Stories
My Kitchen Stories

Saftig kärleksmums i långpanna

371

14 steg att laga

14 ingredienser

40 m

"Kärleksmums, snoddas, mockarutor, kärt barn har många namn och det finns inget tråkigare än torra kärleksmums eller kärleksmums som vid första anblick är jättesaftiga men blir riktiga torrbollar så fort de svalnat. Så jag tänkte dela med mig av mina bästa tips för att alltid lyckas med saftiga, höga och fina kärleksmums!" /Camilla Hamid

Se fler goda recept från Camilla på My Kitchen Stories

Kökets shop

Camillas nya bok om glass

Godare glass

Camilla Hamid

159 kr199 kr

Ingredienser

portioner1 långpanna

Sockerkakan

  • 250 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 5 ägg (stora)
  • 4 dl strösocker
  • 1,5 msk vaniljsocker
  • 1,5 dl kakao
  • 3 tsk bakpulver
  • 6 dl vetemjöl

Glasyr

  • 150 g smör
  • 1,5 dl kaffe, starkt
  • 2 dl kakao
  • 1,5 msk vaniljsocker
  • 5 dl florsocker
  • riven kokos (till garnering)

Gör så här

  1. Sockerkakan
    Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Täck din form med bakplåtspapper.
  3. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och ställ sedan kastrullen åt sidan för att svalna.
  4. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt på medelhastighet i en bunke.
  5. Blanda vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl i en annan bunke och sikta sedan ner det i äggvispen.
  6. Vänd försiktigt samman alltihopa till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
  7. Tillsätt även smörmjölken och fortsätt vända tills du har en jämn och fin smet utan klumpar.
  8. Häll upp smeten i formen och grädda den i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  9. Glasyr
    Smält smöret och låt svalna.
  10. Blanda sedan ihop smöret med resten av ingredienserna till en jämn och bredbar smet.
  11. Gör en massa små hål i kakan och bred ut glasyren över den.
  12. Garnera med kokosflingor.
  13. Låt glasyren stelna lite innan du skär upp kakan i bitar och serverar.
  14. Plasta in kakan eller förvara i lufttät burk innan du ställer den i kylskåpet så håller den sig saftig och fräsch riktigt länge!
TIPS!
läs mer
Kladdkaka med centerfluff

Fler smarriga recept

Se alla härliga recept av Camilla på My Kitchen Stories

Läs mer