Biskvirulltårta

Camilla Hamid presenterar: Kaka på kaka

Bakdrottningen Camilla Hamid är aktuell med en ny, fantastisk bakbok vid namn Kaka på kaka. En bok som går igenom årets högtidsdagar och kopplar dem samman med magiska bakverk. Det bjuds på klassiker och nyheter, allt med en tocuh of Camilla. Vi fick en liten pratstund med henne om boken och dess betydelse.

Berätta om nya boken?

Det är en hyllning till svensk fikakultur och fikadagarna som firas flitigt.

Hur kom idén att bygga boken runt årets bakhögtider?

Det fattades en sån bok och jag tyckte att det va så synd att en sån fin tradition som vi har inte har fått en hel bok tillägnad efter sig.

Vad får man från boken som man inte får från de andra böckerna/bloggen?

Förutom en massa nya bakverkshybrider så består boken av en bakskola där man får lära sig bakningens kemi, tips för att lyckas med bakningen, ord som är bra att kunna och felsökningslistor.

Vilket är ditt favoritrecept från boken?

Jag har så många favoriter men äppelkakan med frosting & kolaswirl är väldigt god!

Var får du alla idéer på kombinationer ifrån? Var hittar du inspiration?

Allt från sociala medier, till ett förslag från mina barn eller råvaror i kundkorgen hos personen framför mig i kassan.

Vilka är dina tre bästa bak"hacks"?

Läs receptet, läs receptet, läs receptet. Det är så många som antingen bara läser ingredienslistan eller skummar igenom hela receptet. De största hemligheterna till att lyckas står klart och tydligt om man bara tar dig tiden att läsa receptet noga innan man börjar.

Vem är du i köket? Stökig och rörig eller strukturerad och organiserad?

Organiserat kaos…

Recept från boken

Fler goda recept från Camilla

Kola- och nötpaj
Camilla H porträtt KH2024
1 h 30 minuter + tid i kylen och frysen