Camilla Hamids recept på baskisk cheesecake - enligt många den ultimata cheesecaken! Den baskiska varianten saknar botten, har ett bränt yttre och ett extremt krämigt inre. En perfekt dessert för alla cheesecake lovers.
Vispa färskost och strösocker krämigt med elvisp på medelhastighet tills sockerkristallerna smält. Skrapa kanterna från eventuell smet som tagit sig upp i bunken.
Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning. Skrapa ner smet från bunkens kanter igen.
Ha ner vaniljsocker och citronsaft. Vispa bara precis tills det går ihop till en jämn smet.
Blanda ihop vetemjölet med 1 dl av vispgrädden i en annan bunke bara precis tills det går ihop till en jämn smet. Tillsätt 1 dl till. Blanda ihop till en jämn smet och ha sedan i resten av vispgrädden.
Tillsätt gräddbladningen till färskostblandningen. Vispa ihop på låg hastighet tills du har en jämn smet.
Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 30-35 minuter eller tills cheesecake fått en mörk gyllenbrun, nästan bränd färg men att cheesecaken fortfarande är vobblig.
Låt cheesecake svalna i formen i rumstemperatur i minst 4 timmar. Ställ den därefter minst 3 timmar i kylen före servering.