Blanda alla ingredienser till pannacottan i en kastrull. Rör om och koka upp. Låt alltsammans småkoka i 1–2 minuter och dra sedan bort kastrullen från värmen.
Häll ner blandningen i sex glas och låt stå i kylen i minst 2 timmar för att stelna. Gör kolasåsen under tiden.
Häll sockret i en tjockbottnad kastrull på låg värme. Värm tills sockret längs kastrullens kant börjar smälta. Börja då att röra försiktigt tills allt socker har smält. Tillsätt vispgrädden, lite i taget, under konstant omrörning tills du får en slät sås. Låt koka i 3–4 minuter på medelvärme utan att röra om.
Ta bort kastrullen från värmen, tillsätt smör och salt och rör om tills smöret har smält och blandats in. Häll ner kolasåsen i en värmetålig skål och låt svalna i kylen, men se till att den inte blir för kall, för då blir den för hård. Om det ändå händer går det bra att värma på den lite i kastrull eller mikro.
Häll kolasåsen över pannacottorna och garnera med flingsalt. Servera direkt eller täck med plastfolie och förvara i kylen i cirka 4 dagar.