Dumlekrisp

dumlekrisp
Foto: Ulrika Pousette
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Dumlekrisp

3 ingredienser

15 min

Detta kan vara något av enklaste och snabbaste man kan göra i godisväg ‒ suveränt om suget är akut. Och ibland är faktiskt det enklaste också det godaste.

Ingredienser

portioner
  • 300 g mjölkchoklad
  • 20 dumlekolor
  • 6 dl rice krispies (90 g)

Gör så här

  1. Grovhacka chokladen (om du inte använder chokladknappar) och smält chokladen över ett vattenbad: Lägg chokladen i en värmetålig bunke och placera bunken över en kastrull med en liten mängd sjudande vatten på botten. Låt chokladen smälta och rör om då och då.
  2. Eller smält chokladen i mikron: Lägg chokladen i en värmetålig skål och mikra i 30-sekundersintervaller på medeleffekt tills chokladen har smält. Rör om mellan intervallerna.
  3. Dela varje dumlekola i 4 bitar och rör ner bitarna i chokladen tillsammans med rice krispies. Blanda noga.
  4. Klicka ut smeten i 12 lika stora högar på ett bakplåtspapper. Låt stelna helt i kylen.