Saffranssnittar

Camilla Hamids bästa julrecept

Camilla Hamid aka bakdrottningen är såklart inte bara duktig på kladdkakor och bullar - julgodis och bakverk med saffran är ett annat område hon är expert på (föga förvånande..) Här hittar ni hennes bästa recept på smått och gott till jul!

Rocky road cookies

Underbart sega och chokladiga browniecookies med rocky road-topping. Bästa sortens kalaskakor! Garanterat uppskattade av både stora och små.

Saffranskladdkaka med hallongrädde

Denna kladdkaka twistas med vit choklad och saffran och smakkombinationen är gudomlig. Serverad med en hallongrädde blir det den perfekta fikan eller efterrätten!

Pepparkakssnittar med kola och choklad

"Låt mig presentera vinterns mumsigaste kolasnittar. Det här är alltså kolasnittar med smak av pepparkaka som är fullproppad med massa god choklad och kolor." /Camilla Hamid

Tre sorters julgodis - hallonkola, chokladbollsklubba och saffranstryffel

Hallonkola, chokladbollsklubba och saffranstryffel - alla recept du behöver i jul!

2 x mozartkulor

"En liten godbit i form av chokladtäckt marsipan. Den klassiska mozartkulan består av marsipan och nougat och är doppad i mörk choklad. Men jag bjuder också på en variant med vit choklad och kokos – som inte bara ser ut som söta snöbollar – utan också är ljuvligt goda." /Camilla

Cheesecake på pepparkaksbotten med hallonspegel

En julig cheesecake på en botten av en pepparkakskladdkaka toppad med en syrlig hallonspegel och fluffig grädde.

Snöbollar med smak av polkagris och lime

Polkagrisälskare - se hit! Detta recept vill du inte missa!

Pepparkakskladdkaka med lingonfrosting

Den perfekta kladdkakan för alla pepparkaksälskare där ute!

Saftiga lussekatter med vaniljkräm

En fantastisk god hybrid av seglarbulle och saffransbulle. Perfekt till adventsfikat.  Tips! Äggvitorna som blir över kan du frysa in för att sedan göra maränger på.

Dumlekrisp

Detta kan vara något av enklaste och snabbaste man kan göra i godisväg ‒ suveränt om suget är akut. Och ibland är faktiskt det enklaste också det godaste.

Saftiga saffransbullar med mandelmassa

"Bästa sortens saffransbullar, om du frågar mig. Saftiga men samtidigt luftiga och fyllda med mandelmassa. Lycka på en plåt!" /Camilla