2 x mozartkulor
2 x mozartkulor
10 ingredienser
2 h
"En liten godbit i form av chokladtäckt marsipan. Den klassiska mozartkulan består av marsipan och nougat och är doppad i mörk choklad. Men jag bjuder också på en variant med vit choklad och kokos – som inte bara ser ut som söta snöbollar – utan också är ljuvligt goda." /Camilla
Ingredienser
Klassiska mozartkulor
- 200 g marsipan
- 100 g nougat
- 200 g mörk choklad (55 %)
- 0,5 tsk neutral olja
- flingsalt (att garnera med)
Vit choklad med kokos
- 200 g marsipan
- 100 g nougat
- 200 g vit bakchoklad
- 0,5 tsk neutral olja
- 2 dl riven kokos [70 g]
Gör så här
- Dela marsipan och nougat i 20 jämnstora bitar vardera. Rulla till bollar, ställ på en plåt eller bricka med bakplåtspapper och låt stå i kylen tills de har stelnat, det tar cirka 1 timme.
- Platta ut en marsipanbit och lägg en bit nougat på mitten. Omslut nougaten med marsipanen och rulla till en jämn boll. Upprepa med resten av marsipanen och nougaten. Låt stå i kylen på plåten för att stelna och kallna ordentligt, det tar cirka 1 timme.
- Smält chokladen till respektive variant. Ta bort bunken från värmen och rör ner oljan.
- Låt chokladen svalna och tjockna något, doppa sedan varje mozartkula i den och låt överflödig choklad rinna av.
Klassiska mozartkulor
- Ställ direkt tillbaka kulorna på en kall plåt med bakplåtspapper och garnera med flingsalt så fort chokladen börjat stelna lite.
- Låt plåten stå i kylen för att mozartkulorna ska stelna helt. Servera sedan eller förvara dem i lufttät burk i kylen.
Vita mozartkulor
- Häll kokosen på en tallrik och rulla de chokladdoppade kulorna i kokosen. Ställ tillbaka dem på den kalla plåten.
- Låt plåten stå i kylen för att mozartkulorna ska stelna helt. Servera sedan eller förvara dem i lufttät burk i kylen.