Pepparkakssnittar med kola och choklad
Pepparkakssnittar med kola och choklad
13 ingredienser
40 m
"Låt mig presentera vinterns mumsigaste kolasnittar. Det här är alltså kolasnittar med smak av pepparkaka som är fullproppad med massa god choklad och kolor." /Camilla Hamid
Ingredienser
- 100 g smör, mjukt
- 1 dl strösocker
- 2 msk ljus sirap
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 tsk malen kanel
- 0,5 tsk malen ingefära
- 0,5 tsk malen kardemumma
- 2 krm malen nejlika
- 2,25 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 100 g choklad (mörk)
- 128 g Werther’s original soft caramels [1 påse]
- flingsalt (att garnera med)
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Vispa ihop smör, strösocker, sirap, vaniljsocker och kryddor till en krämig smet.
- Tillsätt vetemjöl och bakpulver. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
- Grovhacka chokladen och dela varje Werther's orginal-kola i 3 delar. Arbeta in godiset i degen tills det fördelats jämnt.
- Rulla degen till två längder, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta lätt till längderna med en gaffel.
- Grädda kolasnittarna i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
- Låt dem svalna lite innan du skär dem på snedden i 12 bitar och garnerar med flingsalt.