• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Saffranskladdkaka med hallongrädde

Saffranskladdkaka med hallongrädde
Foto: Camilla Hamid
My Kitchen Stories
My Kitchen Stories

Saffranskladdkaka med hallongrädde

10 steg att laga

10 ingredienser

40 m

Denna kladdkaka twistas med vit choklad och saffran och smakkombinationen är gudomlig. Serverad med en hallongrädde blir det den perfekta fikan eller efterrätten! 

Kökets shop

Camillas nya bok om glass

Godare glass

Camilla Hamid

219 kr

Ingredienser

  • 200 g vit choklad
  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0,5 g saffran
  • 0,5 krm salt
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1,75 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • florsocker, att pudra med

Gör så här

  1. Kladdkaka
    Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Grovhacka den vita chokladen och smält den över ett vattenbad.
  3. Smält smöret i en kastrull på medelvärme och låt det svalna.
  4. Blanda samman alla ingredienser, inklusive smöret och den vita chokladen, i en bunke med försiktiga rörelser bara precis tills allt går ihop till en jämn smet.
  5. Häll upp smeten i en form som du fodrat med bakplåtspapper.
  6. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  7. Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet innan du toppar med florsocker och hallongrädde.
  8. Hallongrädde
    Ta fram hallonen en stund innan så att de hinner tina lite.
  9. Vispa upp grädden och vänd försiktigt ner hallonen i den.
  10. Servera direkt och njut!