Saffranskladdkaka med hallongrädde

384 röster
40 m
Saffranskladdkaka med hallongrädde
Foto: Camilla Hamid

Denna kladdkaka twistas med vit choklad och saffran och smakkombinationen är gudomlig. Serverad med en hallongrädde blir det den perfekta fikan eller efterrätten! 

Visa mer
40 m

Du behöver

  • 200 g vit choklad
  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0,5 g saffran
  • 0,5 krm salt
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1,75 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • florsocker, att pudra med
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Kladdkaka
    Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Grovhacka den vita chokladen och smält den över ett vattenbad.
  3. Smält smöret i en kastrull på medelvärme och låt det svalna.
  4. Blanda samman alla ingredienser, inklusive smöret och den vita chokladen, i en bunke med försiktiga rörelser bara precis tills allt går ihop till en jämn smet.
  5. Häll upp smeten i en form som du fodrat med bakplåtspapper.
  6. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  7. Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet innan du toppar med florsocker och hallongrädde.
  8. Hallongrädde
    Ta fram hallonen en stund innan så att de hinner tina lite.
  9. Vispa upp grädden och vänd försiktigt ner hallonen i den.
  10. Servera direkt och njut!

Laddar fler recept...