Saffranskladdkaka med hallongrädde

saffranskladdkaka med hallongrädde ny
Foto: TV4
camilla hamid profilbild NY
camilla hamid profilbild NY

Saffranskladdkaka med hallongrädde

10 ingredienser

40 m

Denna kladdkaka twistas med vit choklad och saffran och smakkombinationen är gudomlig. Serverad med en hallongrädde blir det den perfekta fikan eller efterrätten!

Ingredienser

portioner
  • 200 g vit choklad
  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0,5 g saffran
  • 0,5 krm salt
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1,75 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • florsocker, att pudra med

Gör så här

Kladdkaka</br>

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Grovhacka den vita chokladen och smält den över ett vattenbad.
  3. Smält smöret i en kastrull på medelvärme och låt det svalna.
  4. Blanda samman alla ingredienser, inklusive smöret och den vita chokladen, i en bunke med försiktiga rörelser bara precis tills allt går ihop till en jämn smet.
  5. Häll upp smeten i en form, ca 23 cm i diamater, som du fodrat med bakplåtspapper.
  6. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  7. Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet innan du toppar med florsocker och hallongrädde.

Hallongrädde</br>

  1. Ta fram hallonen en stund innan så att de hinner tina lite.
  2. Vispa upp grädden och vänd försiktigt ner hallonen i den.
  3. Servera direkt och njut!