Turkish eggs - pocherade ägg med chilismör

koket.se
Turkish eggs - pocherade ägg med chilismör
Foto: TV4
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Turkish eggs - pocherade ägg med chilismör

13 ingredienser

En fantastiskt god brunchrätt med pocherat ägg, hett chilismör och vitlöksyoghurt. En ny favorit för alla som vill testa, ett riktigt gott och trevligt sätt att starta helgen på!

Se Camilla Hamid laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Yoghurtbädd

  • 1 dl turkisk yoghurt (10-17 %)
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 1 krm salt
  • 1 tsk färsk dill, finhackad

Pocherade ägg

  • 2 ägg
  • 1 msk äppelcidervinäger

Chillismör

  • 1 msk smör
  • 1 krm paprikapulver
  • 1 krm chiliflakes

Garnering

  • chiliflakes
  • färsk dill
  • flingsalt

Till servering

  • pitabröd

Gör så här

  1. Blanda ihop yoghurt, fint riven vitlök, salt och dill i en skål.
  2. Sprid ut yoghurtkrämen på en tallrik. Ställ åt sidan medan du pocherar äggen.
  3. Fyll en djup och rymlig stekpanna men vatten. Låt vattnet koka upp och sänk sedan värmen till medelvärme så att vattnet bara sjuder.
  4. Tillsätt äppelcidervinäger och rör om.
  5. Knäck 1 ägg i taget i en sil över en skål. Låt vätska rinna av innan du försiktigt vänder över ägget i en skål och sedan försiktigt har ner ägget i vinägervattnet. Upprepa för båda äggen.
  6. Låt ägget pocheras i 3 minuter innan du försiktigt lyfter upp det med en hålslev och låt det kort rinna av på hushållspapper. Lägg det sedan på yoghurtbädden.
  7. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Tillsätt paprikapulver och chiliflakes. Låt puttra försiktigt i ca 30 sekunder så att smöret hinner ta smak från kryddorna innan du ringlar smöret över äggen och yoghurten.
  8. Garnera med chilliflakes, färsk dill och flingsalt. Servera direkt med pitabröd.