Min bästa vaniljkräm

0 röster
20 m
1 sats
Min bästa vaniljkräm
Foto: Camilla Hamid

"Beroende på vad jag ska använda vaniljkrämen till brukar jag justera hur tjock den blir. Om jag bara ska ha den som tillbehör till en paj t.ex. så behåller jag receptet som det är. Men för tårtfyllning vill jag gärna ha den tjockare och har då antingen i en extra äggula (vilket jag tycker ger bäst och krämigast resultat) eller 1 msk extra maizena." /Camilla Hamid

Se fler goda recept från Camilla på My Kitchen Stories

Visa mer
20 m
1 sats

Du behöver

  • 2,5 dl mjölk
  • 1 krm vaniljpulver [eller 1 vaniljstång]
  • 0,75 dl strösocker
  • 3 äggulor
  • 0,3 dl maizena
  • 50 g smör, mjukt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Lägg vaniljpulver och mjölk i en kastrull och låt koka upp. Vill du istället använda vaniljstång, delar du vaniljstången på längden och skrapar ur fröna. Lägg både skal och frön i en kastrull tillsammans med mjölken och låt koka upp. Ta bort från plattan.
  2. Vispa strösocker, äggulor och maizena med elvisp. Häll sedan detta över mjölken samtidigt som du rör om. Fortsätt sedan värma försiktigt på låg till medel värme under fortsatt omrörning. Ta bort kastrullen från plattan så snart krämen börjat tjockna.
  3. Tillsätt smöret och låt smälta i krämen medans du rör om. Häll sedan över krämen i en kall skål. Ställ skålen i kylskåpet för att kallna och rör om med jämna mellanrum för att undvika att skinn bildas.
Tips!
Prinsesskladdkaka

Fler smarriga recept

Se alla härliga recept av Camilla på My Kitchen Stories

Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...