Frida Ronge clean mörk

Köketpodden med Frida Ronge

I veckans avsnitt möter vi sushidrottningen Frida Ronge, en visionär som framgångsrikt lyckats skapa en helt egen matlagningsstil genom att kombinera det nordiska köket med det japanska. Frida berättar om den starka kraften att drivas av lust med mottot att allt ordnar sig, hur hon under ett säsongsjobb i Sälen blev handplockad till en av de bästa sushirestaurangerna i Sverige och om hur viktigt det är att jobba med hållbara råvaror och våga tänka nytt.

Fridas 3 populäraste recept på Köket.se

Löjromspasta
Löjromspasta

Sushiris i kastrull
Sushiris i kastrull

Sötpotatisnudlar med kycklingfärsbollar
Sötpotatisnudlar med kycklingfärsbollar

5 snabba med Frida Ronge

Vad skulle du välja som sista måltid i livet? Sushi, med en mix av maki, nigiri och gunkan.
Vad landar aldrig på din tallrik? Bruna bönor med fläsk.
Vilken är din favoritråvara? Ris och soja.
Vem skulle du helst vilja äta middag med, död eller levande? Mormor, det skulle vara så roligt att prata med henne om vad som hänt i livet.
Frukt i mat? Ja, gärna banan i flygande Jacob och ananas på pizzan.

Populära recept av Frida