Lägg kycklingen i en stor kastrull och häll över vatten, vitpepparkorn, lagerblad, vitlöksklyftorna, gul lök och salt.
Koka kycklingen i ca 45 minuter. Skumma av buljongen om det behövs.
Ta upp kycklingen och strimla köttet, lägg ner skrovet igen och koka buljongen i minst 10 minuter till gärna längre upp mot 1 h. Lägg den strimlade kycklingen åt sidan tills vidare.
Sila av buljongen och smaksätt med mer salt eller vegeta.
Kycklingsoppa
Koka quinoan enligt instruktionerna på förpackningen.
Finstrimla sockerärtorna.
Svetta purjolök och vitlök i en kastrull i 2 minuter.
Tillsätt den strimlade kycklingen, kycklingbuljongen och citronsaft. Låt koka i ca 10 minuter.
Addera sedan dill och persilja.
Servering
Lägg upp quinoan i skålar och fördela kycklingsoppan över.
Toppa med purjolöken, sockerärtor, stora vita bönor, grekisk yoghurt, citronzest, svartpeppar och eventuellt lite mer vegeta.