Pilgrimsmusslor med örtdressing

Frida Ronge

Pilgrimsmusslor med örtdressing

12 ingredienser

30 min

Bjud på en lyxig förrätt bestående av stekta eller grillade pilgrimsmusslor med vitlöksdressing.

Ingredienser

portioner

Dressing

  • ca 1 dl extra virgin olivolja
  • 0,5 citron (eller en skvätt vitvinsvinäger)
  • 1-2 klyftor vitlök, finhackade
  • 2 msk dill, hackad
  • 2 msk persilja, hackad
  • 2 msk färsk koriander, hackad
  • svartpeppar, färskmalen
  • flingsalt

Musslor

  • 4 pilgrimsmusslor, i skal eller tinade frysta
  • olja
  • smör

Servering

  • ev bröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader eller starta grillen.

Dressing

  1. Blanda ihop ingredienserna till dressingen och smaka av med svartpeppar och flingsalt.

Musslor

  1. Rensa pilgrimsmusslorna, ta bort muskeln och spara romsäcken.
  2. Pensla musslorna med lite olja.
  3. Stek eller grilla normalstora kammusslor max 1 minut på en sida. De ska vara råa i mitten men ha en krispig gyllenbrun eller grillad yta.
  4. Avsluta gärna med en klick smör om du steker dem.
  5. Ta upp musslan och stek sedan romsäcken i smöret.
  6. Dela musslorna och romsäckarna.
  7. Lägg tillbaka allt i skalet och toppa med ca 2 msk dressing i varje skal.
  8. Sätt in musslorna i ugnen eller på grillen så de blir varma, det tar ca 2 minuter.

Servering

  1. Servera gärna musslorna med bröd att doppa i örtoljan.