Pavlovatårta med lemon curd och jordgubbar

Frida Ronge

Pavlovatårta med lemon curd och jordgubbar

9 ingredienser

1 h 30 min

Vill du bjuda på en somrig dessert har du hittat helt rätt recept! Den här frasiga marängen med syrlig lemon curd, fluffig grädde och söta jordgubbar gör ingen besviken.

Ingredienser

portioner

Marängbotten

  • 4 äggvitor
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1 tsk vitvinsvinäger (eller citronsaft)

Rostad vit choklad

  • 100 g vit choklad
  • 0,5 tsk flingsalt

Servering

  • 4 dl grädde
  • 1 burk lemon curd
  • färska jordgubbar

Gör så här

Marängbotten

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa äggvitorna med hälften av sockret till ett skum med en elvisp.
  3. Tillsätt resten av sockret och fortsätt vispa tills det är en fast och glansig maräng.
  4. Vispa snabbt ner majsstärkelse och vinäger.
  5. Skeda upp marängsmeten till en cirkel med en diameter på ca 18 cm på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Sänk ugnsvärmen till 120 grader och grädda marängen i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.
  7. Stäng av ugnsvärmen och låt marängen stå kvar tills den har kallnat.

Rostad vit choklad

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka chokladen grovt och strö ut den på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Rosta chokladen i ugnen i ca 4-5 minuter. Chokladen ska bli gyllenbrun.
  4. Låt sedan chokladen svalna innan du blandar den med salt.

Servering

  1. Vispa grädden fluffig.
  2. Skeda ut grädde och lemon curd på marängen.
  3. Toppa med den rostade chokladen och färska jordgubbar.