Fiskpaket med citronkräm

Frida Ronge

Fiskpaket med citronkräm

20 ingredienser

45 min

Frida Ronge gästar Nyhetsmorgon och lagar fiskpaket med örter och citronkräm.

Ingredienser

portioner

Citronkräm

  • 2 dl crème fraîche (eller smetana)
  • 0,5 citron, skal och saft
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Fiskpaket

  • 50 g pinjenötter, rostade
  • 600 g sejfilé (eller sejrygg eller annan valfri fisk)
  • 16 körsbärstomater, halverade (cocktailtomater) [4 tomater per paket]
  • 0,5 rödlök, tunt skivad
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • ca 12 svarta oliver utan kärnor
  • chilifrukt (efter smak)
  • 2-3 msk färska örter, hackade (t.ex. dill, persilja, basilika, oregano, timjan, eller ca 2 msk torkade)
  • ev kulpotatis, kokt
  • 100 g smör
  • olivolja
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 0,5 citron, zest
  • salt
  • svartpeppar

Servering

  • surdegsbröd, rostat

Gör så här

Citronkräm

  1. Blanda crème fraîche med citronskal och citronsaft.
  2. Smaka av med salt och peppar.
  3. Låt gärna stå kallt 10–15 minuter före servering.

Fiskpaket

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rosta pinjenötterna gyllenbruna i en torr stekpanna. Lägg åt sidan.
  3. Tvinna smörpapper till små skålar.
  4. Lägg en sejfilé eller en bit sejrygg i varje pappersform. Krydda med salt och peppar.
  5. Toppa med cocktailtomater, rödlök, vitlök, oliver, pinjenötter, chili, örter och eventuellt kokt potatis.
  6. Salta lite till och lägg i smör samt ringla över lite olivolja.
  7. Häll 0,5 dl vitt vin över varje paket.
  8. Vik ihop paketen ordentligt så att vätskan inte rinner ut.
  9. Lägg paketen på en plåt.
  10. Tillaga mitt i ugnen i ca 25 minuter eller tills innertemperaturen är 52-56 grader.
  11. Öppna ett paket försiktigt för att kontrollera att fisken är genomkokt och lätt faller isär.

Servering

  1. Servera paketen direkt som de är på en tallrik.
  2. Rostat surdegsbröd och en klick citronkräm passar perfekt till.