Krämig löjromspasta

POPULÄRT
Lyxig spagetti med Kalix löjrom, citron och parmesan
Foto: Tv4
Frida Ronge
Frida Ronge

Krämig löjromspasta

9 ingredienser

30 m

Den här ljuvliga pastan i krämig sås serveras med Kalix löjrom och parmesanost. Det blir en riktigt lyxig och god rätt att servera innan middagen.

Ingredienser

portioner
  • ca 400 g spaghetti (av högre kvalitet)
  • 2-3 msk smetana
  • 70 g smör
  • 100 g parmesanost, finriven (spara lite tiill topping)
  • 0,5 citron, saft och citronzest
  • svartpeppar
  • ev flingsalt
  • 0,5 knippe gräslök, finhackad
  • 120-150 g löjrom, gärna kalix

Gör så här

  1. Koka spagettin riktigt al dente enligt instruktionerna på förpackningen.
  2. Häll av spagettin i ett durkslag men spara lite av pastavattnet till såsen.
  3. Smält smöret och vänd ner smetana, finriven parmesan och tillsätt ca 1 dl pastavatten och koka ihop det någon minut till en krämig sås.
  4. Tillsätt spagettin och smaka av med nymalen svartpeppar, citronsaft och ev lite salt.
  5. Lägg upp spagettin i tallrikar och toppa med parmesan, finhackad gräslök, citronzest och en klick löjrom.