Den här härliga rätten bjuder på stekt kronärtskocka med smörbönor och burrata. En god rätt att servera precis som den är eller som en del av en buffé.
Se Frida Ronge laga receptet
Ingredienser
1 schalottenlök, finhackad
2 klyftor vitlök, krossade
ca 0,5 krm färsk timjan (bladen)
ca 0,5 krm fänkålsfrö
2 dl vitt vin
2 burkar färdigkokta stora vita bönor (smörbönor) [ca 700-800 g]
0,5 citron
1 burk kronärtskockshjärta, halva eller kvartar (i olja) [280 g]
10 g färska myntablad, stora skivade blad eller små hela blad
1 burrata
olivolja
salt
peppar
Gör så här
Värm en medelstor kastrull på medelhög värme och fräs schalottenlöken i lite olja tills den mjuknar.
Rör ner vitlök, timjan och fänkålsfrön. Fräs i 1-2 minuter och addera sedan vinet.
Tillsätt bönorna och låt koka under omrörning tills bönorna är mjuka och krämiga.
Smaka av med citron och salt.
Häll av kronärtskockorna.
Värm en stekpanna på medelhög värme och lägg i kronärtskockorna (de har tillräckligt med olja från burken). Stek dem tills de är gyllene och börjar bli knapriga.
Lägg upp bönorna i en skål.
Toppa med mynta, kronärtskockor och bitar av burrata.
Ringla över lite av olivoljan som kronärtskockorna ligger i och krydda med salt och peppar.