Het tonfiskröra med kokos, chili och lime

POPULÄRT
Het tonfiskröra med kokos, chili och lime
Foto: Tv4
Frida Ronge
Frida Ronge

Het tonfiskröra med kokos, chili och lime

14 ingredienser

20 m

Het tonfiskröra med kokos, chili och lime är ett perfekt tillbehör till det mesta! Servera den till grillkvällen, som tillbehör på buffén, i den bakade potatisen eller precis som den är med goda tillbehör.

Ingredienser

portioner
  • 2 burkar tonfisk, i vatten (msc certifierad)
  • ca 4 salladslökar (eller 1 rödlök)
  • 2 stjälkselleri
  • 1-2 chilifrukter (röd eller grön)
  • 0,5 kruka färsk koriander, grovhackad (eller mynta)
  • 1 limefrukt, och zest
  • 1-2 dl majonnäs
  • 1 krm salt (eller 1 msk japansk soja)
  • 2 tsk tabasco
  • 2 dl kokoschips, rostade (spara lite till topping)

Förslag på tillbehör

  • bröd, grillat
  • pitabröd
  • bakpotatis
  • sallad

Gör så här

  1. Häll bort vattnet från tonfisken.
  2. Finhacka salladslök, stjälkselleri och chili.
  3. Grovhacka koriander, pressa i limesaft och riv i zest.
  4. Blanda ihop alla ingredienser noggrant i en bunke. Toppa slutligen tonfiskröran med rostade kokoschips.